ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πλατεία Ελευθερίας: Στα χέρια του Κ. Ζέρβα η μελέτη για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ

Βαγγέλης Στολάκης16 Μαρτίου 2022

Στο συμπέρασμα πως η πρόταση για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από την πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου θα κατασκευαστεί – σύμφωνα με δέσμευση της δημοτικής αρχής- το Πάρκο Μνήμης για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς του Ολοκαυτώματος είναι βιώσιμη, καταλήγει η προκαταρκτική μελέτη που βρίσκεται στα χέρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και των συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr το πρώτο πόρισμα της μελετητικής εταιρίας με έδρα στην Αθήνα που εξειδικεύεται στο αντικείμενο και κλήθηκε να εξετάσει εάν η πρόταση για κατασκευή υπόγειου σταθμού στάθμευσης είναι βιώσιμη, καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια βιώσιμη επένδυση.

Το πρώτο draft συνολικά 134 σελίδων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραδόθηκε στον Κωνσταντίνο Ζέρβα πριν από λίγες ημέρες, ενώ μια σχετική αναφορά έγινε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου που προηγήθηκε της συνεδρίασης του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου.

Στο εν λόγω κείμενο εξετάζονται διάφορα σενάρια αναφορικά με το μέγεθος του υπόγειου σταθμού, την χωρητικότητά του και το ύψος του, εάν δηλαδή θα είναι ύψους δύο ή τριών ορόφων.

Όπως μαθαίνουμε, εξετάζονται όλα τα δεδομένα, ενώ η μελέτη όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να αποτελέσει εργαλείο, ώστε η διοίκηση να καταλήξει στην οριστική απόφαση, εάν παράλληλα με την δημιουργία του Πάρκου Μνήμης σκοπεύει να προχωρήσει και στην κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ με τη διαδικασία σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτη, ως προς το δεύτερο σκέλος.

Το πρώτο αυτό υπόμνημα εντός των επομένων ημερών αναμένεται να παραδοθεί και στην αρμόδια σχετική υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφανθεί σχετικώς.

Πρόθεση της διοίκησης, όπως αναφέρουν πηγές του δημαρχιακού μεγάρου είναι να ακολουθήσει δημόσια συζήτηση και σχετική διαβούλευση πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως η πλατεία Ελευθερίας στην παρούσα φάση έχει μετατραπεί ξανά προσωρινά σε πάρκινγκ το οποίο προστέθηκε στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, προκαλώντας αντιδράσεις. Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας έχει δηλώσει πως η μετατροπή της πλατείας σε υπαίθριο πάρκινγκ είναι ένα προσωρινό μέτρο και πως η πλατεία Ελευθερίας θα μετατραπεί σε Πάρκο Μνήμης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.