ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλημμύρες: Δείτε live την ενημέρωση του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

MakThes Team12 Σεπτεμβρίου 2023

Σε απευθείας μετάδοση από τη Λάρισα και το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων η ενημέρωση από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία υλοποίησης του πλαισίου κρατικής αρωγής και στήριξης των πληγέντων στη Θεσσαλία, την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τα θέματα δημόσιας υγείας, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη για τη διαδικασία συλλογής των νεκρών ζώων και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιό για τις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας, άντλησης υδάτων, διάνοιξης δρόμων και άλλων εργασιών.

Δείτε την ενημέρωση εδώ.


Χρήστος Τριαντόπουλος: 4.200 αυτοψίες σε σπίτια και κτίρια και 600 σε επιχειρήσεις


«Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν γίνει 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές αιτήσεις από τις τρεις περιοχές για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας», ενημέρωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Τριαντόπουλος υπενθύμισε πως αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον νομό Λάρισας, ενώ, επίσης, θα ενταχθούν οι περιοχές της Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.

Αναφερθείς στις αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια και κτίρια, είπε πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.200.

Σε ό,τι αφορά τις καταγραφές των ζημιών σε πληττόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες.

Ειρ. Αγαπηδάκη: 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας – Με σαλμονέλα βρέφος, νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως σημείωσε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες και δεν χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Εξ αυτών, 6 νοσηλεύονται με γαστρεντερίτιδα, προσέθεσε.

Σημείωσε πως βρέθηκε σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών, το οποίο νοσηλεύεται και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν εμπνέει ανησυχία η κλινική του εικόνα.

Συμπερασματικά, η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε ότι η κατάσταση σε επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και λόγος εφησυχασμού.

Συνέστησε στους πολίτες που εμφανίζουν εμπύρετη γαστρεντερίτιδα ή απλό πυρετό, είτε δερματικά εξανθήματα, να επισκέπτονται τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

Σε ό,τι αφορά το νερό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως στη Λάρισα είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Δ. Σταμενίτης: 38.000 αιγοπρόβατα και 7.000 χοίροι έχουν δηλωθεί νεκρά

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η συγκέντρωση, η αποτέφρωση ή ταφή των νεκρών ζώων, τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Μέχρι σήμερα 9 το πρωί ο αριθμός των αιγοπροβάτων που έχει δηλωθεί στον ΕΛΓΑ είναι 38.000 νεκρά ζώα, ενημέρωσε ο υφυπουργός. «Μέχρι την ημέρα και ώρα αναφοράς έχουμε διαχειριστεί 15.750 νεκρά ζώα» προσέθεσε.

Αναφορικά με τους χοίρους, σημείωσε πως ο αριθμός που έχει δηλωθεί είναι 7.000 νεκρά ζώα και συμπλήρωσε ότι έχουν διαχειριστεί 3.600 νεκρά ζώα, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαχείριση όλου του αριθμού των δηλωθέντων.

Γ. Αρτοποιός: Ανοικτές οι οδικές αρτηρίες στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα - Κλειστή παραμένει η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι οδικές αρτηρίες είναι πλέον ανοικτές, εκτός από τον άξονα Τρικάλων-Λάρισα στον οποίο κινούνται μόνο οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενημέρωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός.

Κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Αρτοποιός διαβεβαίωσε ότι στον άξονα Τρικάλων - Λάρισας θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία τις επόμενες ώρες.

Επίσης, ανέφερε πως στην περιοχή της Μαγνησίας αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί το οδικό δίκτυο προς Ζαγορά Πηλίου.

Αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο Ε65, είπε πως είναι ανοικτός, ωστόσο η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή και το κύριο πρόβλημα είναι το πλημμυρικό φαινόμενο που έχει περιοριστεί στο 1 χλμ.

Τέλος, ο Γιάννης Αρτοποιός αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο λέγοντας πως έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και εκτίμησε πως για την αποκατάσταση των ζημιών θα απαιτηθεί αρκετό χρονικό διάστημα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.