ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Στέλιου Αγγελούδη- «Θέλουμε το χρίσμα της Θεσσαλονίκης» (βίντεο & φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης05 Σεπτεμβρίου 2023

«Θέλουμε το χρίσμα της Θεσσαλονίκης» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας σε υποψήφιους του συνδυασμού του, υποστηρικτές και ψηφοφόρους ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» Στέλιος Αγγελούδης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στην «καρδιά» της πόλης. 

Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Βενιζέλου 1 ενώ πλήθος κόσμου παραβρέθηκε με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο να γίνεται με δυσκολία.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης άσκησε κριτική στην, απερχόμενη όπως την χαρακτήρισε διοίκηση Ζέρβα κάνοντας λόγο για «απραξία».

«Στις 18 Φεβρουαρίου κάναμε το πρώτο βήμα.

Απόψε, είμαστε εδώ, πιο δυνατοί, πιο πολλοί, πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι, μια ισχυρή Ομάδα, μια μεγάλη Ομάδα, μια ανεξάρτητη Ομάδα, για να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη!

Γιατί αυτή η πόλη φίλες και φίλοι είναι η ζωή μας! Και η ζωή μας δεν μπορεί να περιμένει!

Θέλουμε τη ζωή μας, θέλουμε την πόλη μας πίσω! Είπε ο κ. Αγγελούδης.

Και συνέχισε «Όλοι μαζί, μια Ομάδα για την Θεσσαλονίκη, με σκληρή δουλειά, με μελετημένες και κοστολογημένες θέσεις, σταματάμε την εγκατάλειψη, την κατρακύλα, την απαξίωση της πόλης εξαιτίας των επιλογών και της απραξίας της σημερινής δημοτικής αρχής του κ Ζέρβα».


«Είναι μιζέρια η παρουσίαση της πραγματικότητας που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας; Είναι μιζέρια οι ξεχειλισμένοι κάδοι; Είναι μιζέρια ο εφιάλτης του Κυκλοφοριακού; Είναι μιζέρια η λεηλασία του δημόσιου χώρου; Είναι μιζέρια η εγκατάλειψη κάθε γειτονιάς; Είναι μιζέρια η απαξίωση της νέας Παραλίας; Είναι μιζέρια η καταστροφή των πνευμόνων πρασίνου;

Είναι μιζέρια η ανύπαρκτη προσβασιμότητα;

Είναι μιζέρια οι επικίνδυνες παιδικές χαρές;


Είναι μιζέρια τα σπασμένα, επικίνδυνα πεζοδρόμια, οι σκοτεινοί δρόμοι; Είναι μιζέρια η ανυπαρξία αθλητικών υποδομών; Αυτός είναι ο καρπός τεσσάρων χρόνων απόλυτης ανεπάρκειας και αδιαφορίας, αυτό είναι το θλιβερό αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόσατε. Αυτή είναι η αλήθεια που επιμελώς αρνείστε να κοιτάξετε στα μάτια κύριε δήμαρχε» σημείωσε απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Μιλώντας για την υποψηφιότητα του συνδυασμού του ανέφερε «είμαστε μια ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική και πολυκομματική Ομάδα συνδημοτών που δεν κρυβόμαστε σε ταμπέλες. Εμείς θέλουμε, μαζί να αλλάξουμε την πόλη, να την κάνουμε αυτό που θέλουμε και αξίζει να είναι. Εμείς δεν έχουμε εξαρτήσεις έχουμε τις αρχές μας και τις ιδέες μας. Δεν λογοδοτούμε σε εντολείς.


Εμείς λογοδοτούμε στους πολίτες, στους Θεσσαλονικείς. Στην αγάπη για την πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και θα ζούμε» σχολίασε.

Δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων ότι στις 100 πρώτες ημέρες θα εργαστεί με στόχο να κάνουμε την καθημερινότητά μας βιώσιμη, ανθρώπινη, καλύτερη, όπως είπε.

«Η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές, δεν μπορεί άλλο να περιμένει στην αίθουσα αναμονής.

Το μέλλον είναι τώρα. Τα προβλήματα απαιτούν λύσεις» τόνισε ο κ. Αγγελούδης στην ομιλία του.


Αναφερόμενος στις στηρίξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Σπύρο Πέγκα, αντίστοιχα είπε: «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Οι επιλογές όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε όσα υποσχόμαστε με σκληρή δουλειά, μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους του Δήμου».

Θέτοντας το δίλλημα των εκλογών σημείωσε: «Οι φετινές εκλογές έχουν ένα βασικό δίλλημα:

Συνεχίζουμε στην κατηφόρα της εγκατάλειψης και αδιαφορίας ή παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια και αλλάζουμε όσα μας πληγώνουν».

«Η ραχοκοκαλιά των ιδεών μας και των προτάσεων μας συμπυκνώνεται στις λέξεις συμπερίληψη, αμεσότητα, αποτελεσματικότητα. Ήδη έχουμε καταθέσεις προγραμματικές θέσεις και 50 δεσμεύσεις για την πόλη. Οι θέσεις αυτές θα είναι ο οδηγός και το συμβόλαιο ευθύνης με τους πολίτες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελούδης.


Πλην των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, η πρώην δήμαρχος Τριανδρίας Ξένια Δρίτσα, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η Μαρία Ζουρνά, ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Καζαντζίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, η δημοσιογράφος Μαρα Τοπαρλάκη, η δικηγόρος και πρώην υποψήφια Μαγδα Καρακόλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Φουντούκης κ.α.







This page might use cookies if your analytics vendor requires them.