ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι ακούγονται για υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Βαγγέλης Στολάκης26 Ιουλίου 2023

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έχει ανακοινώσει το σύνολο των υποψηφίων περιφερειαρχών στην χώρα στους οποίους δίνει τη στήριξή της, όπως και στο ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε μέρος των στηρίξεων στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ακόμα διαβουλεύονται και ακόμα... ψάχνουν.

Οι συσκέψεις με θέμα τα πρόσωπα και τους συνδυασμούς στις περιφέρειες της χώρας και τους μεγάλους δήμους που θα έχουν τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδέχονται η μια την άλλη, ωστόσο λευκός καπνός από την Κουμουνδούρου δεν έχει βγει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπάρχει επιδίωξη να «κλείσουν» αν όχι όλα, τα περισσότερα ανοικτά μέτωπα.

Για παράδειγμα εκείνο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο νυν επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Περιφέρεια, Χρήστος Γιαννούλης έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να διεκδικήσει για άλλη μια φορά τον περιφερειακό θώκο Κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι που εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση με τον βουλευτή του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν επίσης τα ονόματα των Γιάννη Αμανατίδη και Θεοδώρας Αυγέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι «έπεσαν» τελευταία δυο ονόματα πρώην βουλευτών. Ο λόγος για την Ειρήνη Αγαθοπούλου, πρώην βουλευτή από το Κιλκίς η οποία απέσυρε την υποψηφιότητά της από το ψηφοδέλτιο της περιφέρειάς της πριν τις εκλογές του Μαΐου διαφωνώντας με ορισμένες επιλογές που έγιναν τότε. Η κ. Αγαθοπούλου στηρίζει στις εσωκομματικές εκλογές την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο όνομα είναι εκείνο του πρώην βουλευτή Σερρών Κώστα Καρπουχτσή. Ο κ. Καρπουχτσής εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου και ορκίστηκε βουλευτής στη Βουλή της μίας ημέρας. Εξελέγη και στις εκλογές του Ιουνίου η έδρα ωστόσο χάθηκε λόγω... καραμπόλας. Την υποψηφιότητα Καρπουχτσή υποστηρίζει μια ομάδα στελεχών που «βλέπουν» θετικά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

Υπάρχουν βέβαια και εισηγήσεις να υποστηριχτούν σε ορισμένες περιφέρειες, μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι υποψηφιότητες που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Δεν αποκλείεται σε αυτή την περίπτωση να επιδιωχτούν και επαφές με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.


Σε ό,τι αφορά τον δήμο της Θεσσαλονίκης και εδώ αναμένονται καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά τις όποιες ανακοινώσεις. Υπάρχει μια μερίδα στελεχών του κόμματος, τοπικών αλλά και των κεντρικών της Κουμουνδούρου, που βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η κάθοδος της εν ενεργεία δημοτικής συμβούλου της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαρίας Αρβανιτίδου με την παράταξη Αγγελούδη "Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη". Άλλοι επιθυμούν να δοθεί στήριξη στον Σπύρο Πέγκα, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη για όλους". Είναι χαρακτηριστική η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκδήλωση του συνδυασμού. Υπενθυμίζεται πως στελέχη του κόμματος προκρίνουν και την υποψηφιότητα του Άκη Σακισλόγλου ο οποίος δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του ο συνδυασμός του να έχει τη στήριξη της Κουμουνδούρου. 

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.