ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ζητά η Ρωσία

MakThes Team15 Οκτωβρίου 2023

Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ρωσίας ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να ψηφίσει αύριο Δευτέρα επί του σχεδίου απόφασης που διένειμε στα υπόλοιπα κράτη μέλη όσον αφορά τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς, το οποίο καλεί να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, καταδικάζει τη βία εναντίον των αμάχων και όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ, τον Ντμίτρι Πολιάνσκι, δεν έχουν υπάρξει τροποποιήσεις στο κείμενο αφότου διανεμήθηκε στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προχθές Παρασκευή. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στις 15:00 (σ.σ. ώρα Νέας Υόρκης· 22:00 ώρα Ελλάδας) αύριο Δευτέρα.

Στο μεταξύ το Ιράν προειδοποίησε με τον πιο επίσημο, δηλαδή με μήνυμά του που επιδόθηκε μέσω του ΟΗΕ, πως θα είναι υποχρεωμένο να αντιδράσει αν ο στρατός του Ισραήλ προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ΗΠΑ σπεύδουν να αποστείλουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να αποστρέψουν την εξάπλωση του πολέμου, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, αποφασίσει να παρέμβει στον πόλεμο, θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.