ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πόλη Ανάποδα»: Ζητάει εξηγήσεις από τον δήμο Θεσσαλονίκης για την τροποποίηση της άδειας του σταθμού LNG στον Θερμαϊκό

Δημήτρης Λαζόπουλος29 Μαΐου 2023

Το θέμα της τροποποίησης της άδειας της ELPEDISON και τη μετακίνηση πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (σ.σ. LNG) στον Θερμαϊκό κόλπο στη Θεσσαλονίκη έθεσε κατά την τοποθέτησή της στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η επικεφαλής της δημοτική παράταξης «Πόλη Ανάποδα», Λουκία Αργυριάδου.

Παραπέμποντας σε ενημέρωση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων η κα Αργυριάδου επισήμανε ότι «ορίζεται διάστημα 15 ημερών για τυχόν αντιρρήσεις από πλευράς των δήμων» και ακολούθως απευθύνθηκε στις αρμόδιες αντιδημαρχίες του δήμου, Περιβάλλοντος και Τεχνικών Έργων. «Έχετε υπ' όψιν σας αυτή την επιστολή και τον γενικότερο σχεδιασμό για την Περιοχή Εγκατάστασης, την αλλαγή της όδευσης του υποθαλάσσιου αγωγού, την προσθήκη δεύτερου πλοίου FSU στον Πλωτό Τερματικό Σταθμό ΥΦΑ κλπ; Θα απαντήσετε στην επιστολή; Και κυρίως, αφού τώρα ζητείται γνωμοδότηση για τη μετατόπιση, προφανώς θα είχε ζητηθεί παλιότερα και για την εγκατάσταση, χωρίς να ενημερωθούμε. Άρα το πρώτο που ζητάμε να μάθουμε σήμερα είναι αν είχε ζητηθεί τότε γνωμοδότηση, αν δόθηκε και τί αναφέρει. Θα ενημερωθούμε από κάποιον αρμόδιο για αυτό το θέμα ή έχετε αποφασίσει ότι οτιδήποτε αφορά το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, δεν είναι άξιο αναφοράς; Αναμένουμε απαντήσεις. Και τώρα και γραπτά. Χθες», διαμήνυσε σχετικά η ίδια.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η κα Αργυριάδου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα από πολίτες για το οικόπεδο ιδιοκτησίας της Εκκλησίας στην Άνω Τζουμαγιάς της Κάτω Τούμπας «που αποτελούσε κατά το παρελθόν παιδική χαρά, έπειτα απαξιώθηκε, περιφράχθηκε και όπως διαπιστώσαμε δίνεται από την Εκκλησία για αντιπαροχή - δηλαδή για να φυτρώσει άλλη μία πολυκατοικία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια όταν επισκέφθηκαν την περιοχή και συνομίλησαν με τους κατοίκους, ενημερώθηκαν ότι συγκεντρώθηκαν υπογραφές από τους κατοίκους, ώστε το οικόπεδο να μεταβιβαστεί στην ιδιοκτησία του δήμου Θεσσαλονίκης, να παραμείνει χώρος πρασίνου και τελικά να μετατραπεί ξανά σε πάρκο και παιδική χαρά. «Και αυτό δεν αποτελεί μία μεμονωμένη περίπτωση καθώς για αντιπαροχή δίνεται και ο αποχαρακτισμένος χώρος σχολείου στη Μανουσογιαννάκη και στην Εφέσου ένας αποχαρακτηρισμένος νηπιαγωγείου και και και… Εννιά συνολικά ακίνητα, εφτά εκ των οποίων δίνονται για αντιπαροχή. Κι εμείς εδώ περνάμε από την ημερήσια διάταξη προκάτ αίθουσες σχολείων. Με τις υγείες μας», πρόσθεσε η Λ. Αργυριάδου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.