ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη": Μια παράταξη, τρεις σύμβουλοι, τρεις διαφορετικές απόψεις

Βαγγέλης Στολάκης27 Σεπτεμβρίου 2019

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» και επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια την ερχόμενη Δεύτερα στις 18:00 στην «Αίθουσα Νερού» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Αν και η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου τα τρία εκλεγμένα στελέχη της παράταξης για το μείζον ζήτημα της διάλυσης της σύμβασης του δήμου με τον εργολάβο για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας παρουσίασαν... τρεις διαφορετικές απόψεις. Ο μεν Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ψήφισε υπέρ της πρότασης της διοίκησης για διάλυση, ο Ανδρέας Κουράκης κατά της πρότασης και ο Σπύρος Βούγιας δεν ψήφισε γιατί έπρεπε να αποχωρίσει αλλά αν ψήφιζε, όπως είπε θα ψήφισε «λευκό».

Κάτι αντίστοιχο εκτιμάται πως θα συμβεί και για το θέμα των αρχαίων της Βενιζέλου. Το ζήτημα θα συζητηθεί την Δεύτερα προκειμένου, η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» να καταλήξει σε μια θέση για το ζήτημα που απασχολεί την πόλη. Ο κ. Κουράκης έχει δηλώσει κατά της απόσπασης των αρχαίων, ο Σπύρος Βούγιας πρότεινε την κατάργηση του σταθμού του Μετρό στην οδό Βενιζέλου και ο κ. Μπαρμπουνάκης εκτιμάται ότι θα συμφωνήσει με την πρόταση της διοίκησης για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων. Στη σύσκεψη της παράταξης αναμένεται επίσης θα συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα.

Εκείνο που θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες είναι επίσης η θέση του κ. Μπαρμπουνάκη από εδώ και στο έξης, καθώς ο πρώην αντιδήμαρχος από χθες, θεωρείται –με την επίσημη τοποθέτησή του στην θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης- στέλεχος της διοίκησης.

«Θα θέσω θέμα. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε εάν είμαστε παράταξη» λέει στο makthes.gr ο Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» εκτίμησε ότι ο έτερος εκλεγμένος με την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, έχει προσχωρήσει στην διοίκηση του δήμου.

Εκείνο που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στα «πηγαδάκια» της παράταξης είναι το γεγονός ότι ο κ. Μπαρμπουνάκης προσχώρησε στην διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων.

Από την πλευρά του, ο πρώην αντιδήμαρχος θεωρεί πως το ζήτημα της συμμετοχής του στην διοίκηση συζητήθηκε σε προηγούμενη συνάντηση των στελεχών της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» και θεωρείται λήξαν.

Για «πρωτόγνωρα πράγματα» που δεν απασχολούν μόνο την παράταξή του αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο ο επικεφαλής, Σπύρος Βούγιας ο οποίος συμπληρώνει πως «θέλει να εξετάσει όλες τις εξελίξεις στο σύνολο τους». Αναφέρεται σε «ανορθόδοξη τακτική προσέγγισης στελεχών άλλων παρατάξεων από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα» και σημειώνει πως ο χρόνος και οι επόμενες συνεδριάσεις θα δείξουν πως θα πορευτεί η ομάδα του από εδώ και στο εξής.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.