ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρεμιέρα» με Τζανακόπουλο για την Νέα Αριστερά στη Θεσσαλονίκη

Βαγγέλης Στολάκης28 Δεκεμβρίου 2023

«Πρεμιέρα» έκανε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Νέα Αριστερά με δεκάδες στελέχη να συμμετέχουν στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση του υπό δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Κεντρικός εισηγητής της συνέλευσης ήταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος στις αρχές του μήνα με άλλους δέκα βουλευτές αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκρότησε με τους συναδέλφους του την ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «πολιτικό ορόσημο» τις ευρωεκλογές του Ιουνίου στις οποίες η Νέα Αριστερά θα συμμετέχει προσδοκώντας στην ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. «Έχουμε εκκινήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα μια διαδικασία συγκρότησης του νέου μας πολιτικού φορέα. Σήμερα βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη σε μια πρώτη ανοιχτή συνέλευση όπου πολίτες από τον προοδευτικό, τον δημοκρατικό, τον αριστερό χώρο έχουν έρθει για να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώσουν το πολιτικό πλαίσιο του νέου αυτού φορέα με στόχο να καλυφθεί ένα υπαρκτό κενό που υφίσταται στον προοδευτικό, δημοκρατικό και αριστερό χώρο και να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια δύναμη που θα μπορέσει να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στη διακυβέρνηση της ΝΔ και της Δεξιάς» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος. «Με κεντρικό πολιτικό ορόσημο τις ευρωεκλογές του Ιουνίου η Νέα Αριστερά μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις για την ανασύνθεση των δυνάμεων εκείνων που θα βρεθούν με πολύ μεγάλες δυσκολίες από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, των δυνάμεων εκείνων που μπορούν να διατυπώσουν μια εναλλακτική λύση στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε.

Παρόντες μεταξύ άλλων πρώην βουλευτές και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφωνώντας με τους χειρισμούς του νέου αρχηγού Στέφανου Κασσελάκη. Το «παρών» έδωσε η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα, ο πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η πρώην βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Ρία Καλφακάκου, ο πανεπιστημιακός Άρης Στυλιανού κ.α. ενώ οργανωτικό ρόλο είχε ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Κώστας Αμπατζάς.

«Ξεκινάμε την οργάνωση αυτού του φορέα. Τα πράγματα είναι πολύ αισιόδοξα. Υπάρχει ο πολιτικός χώρος και η διάθεση και ανάγκη του κόσμου να δημιουργηθεί αυτός ο φορέας» σημείωσε από την πλευρά της η κ. Πέρκα. «Πιστεύω ότι θα πάει καλά. Έχουμε κέφι, διάθεση, κουράγιο και κυρίως πολιτική για να δημιουργηθεί αυτός ο φορέας» συμπλήρωσε. Όπως τόνισε η βουλευτής Φλώρινας της Νέας Αριστεράς τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο είναι πολύ θετικά μετά την απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις σημείωσε πως τα πρώτα συμπεράσματα συνέπεσαν με την ίδρυση της Νέας Αριστεράς. «Υπάρχει ενδιαφέρον στα ποιοτικά στοιχεία. Που λένε ότι το 29% θα μπορούσε να ψηφίσει Νέα Αριστερά» είπε. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι» κατέληξε η κ. Πέρκα.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση των στελεχών που είναι έτοιμα να ενταχθούν στο νέο κόμμα υπήρχαν και φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων για την καλύτερη οργάνωση του κόμματος.









This page might use cookies if your analytics vendor requires them.