ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Θύματα απάτης ηλικιωμένοι με τη μέθοδο του «τροχαίου» (βίντεο)

MakThes Team25 Φεβρουαρίου 2024

Τους απατεώνες που έχουν αναστατώσει την Πρέβεζα με τα τηλεφωνήματα που κάνουν σε ηλικιωμένους για να τους αποσπάσουν χρήματα με τη δικαιολογία της δήθεν εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο, αναζητάει η αστυνομία.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις μία ηλικιωμένη γυναίκα άκουσε έναν άγνωστο άνδρα στο τηλέφωνο να της λέει ότι εργάζεται, δήθεν, στο νοσοκομείο της Πρέβεζας ως γιατρός και μάλιστα της δήλωσε ότι ο γιος της πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα και απαιτούνται... 60.000 ευρώ.

Η γυναίκα τον πίστεψε και έτσι ένας άγνωστος άνδρας έφτασε έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης και εκείνη τούς παρέδωσε τα χρήματα.

Λίγες ώρες αργότερα δέχθηκε εκ νέου τηλεφώνημα στο οποίο ο απατεώνας «γιατρός» της ζήτησε 10.000 ευρώ. Η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με αυτό το ποσό, αλλά οι φύλακες του νοσοκομείου κατάλαβαν ότι είχε πέσει θύμα απάτης, όταν άκουσαν ότι περιμένει στην πύλη έναν γιατρό για να του παραδώσει τα λεφτά. Οι φύλακες τής εξήγησαν ότι το παιδί της δεν κινδυνεύει, ούτε έχει τραυματιστεί, και βέβαια στο ΕΣΥ δεν πληρώνεται επιπλέον των φόρων η περίθαλψη.

Η ηλικιωμένη στη συνέχεια επικοινώνησε με το γιο της και από κοινού πήγαν στην αστυνομία και κατέθεσαν μήνυση.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης μίλησε στην ΕΡΤ για το συγκεκριμένο περιστατικό και γενικότερα για τη δράση των απατεώνων που έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά να έρχονται στο νοσοκομείο άνθρωποι που ψάχνουν τους «τραυματισμένους» αγαπημένους τους. 

«Είναι πολύ στενάχωρη κατάσταση. Δεν αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους να τα περνάνε αυτά» είπε ο κ. Σκανδάλης.

Από τα δεδομένα της δράσης των απατεώνων φαίνεται να γνωρίζουν να επιλέγουν τα υποψήφια θύματά τους, καθώς ξέρουν λεπτομέρειες για την οικογενειακή κατάστασή τους.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.