ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προετοιμάζονται για το... photo finish οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης

Βαγγέλης Στολάκης18 Σεπτεμβρίου 2023

Μείον έναν υποψήφιο δήμαρχο μετρά ο δήμος Θεσσαλονίκης εδώ και λίγες ημέρες καθώς στο δρόμο προς τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου ο Γιάννης Νασιούλας, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη», σταμάτησε στον πρώτο σταθμό, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι επίδοξοι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης είναι τελικά εννέα και όχι οι δέκα που κατέθεσαν συνδυασμό στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών. 

Οι τελευταίες εξελίξεις κρίνονται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς ως «σημαντικές» αφού ο κ. Νασιούλας βρίσκεται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης από το 2019 έχοντας αποκτήσει το δικό του κοινό και ψηφοφόρους. Την ίδια ώρα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις που δείχνουν τα πιθανά δίπολα του δευτέρου γύρου και τους πιθανούς επικρατέστερους της δεύτερης Κυριακής. 

Ο κ. Νασιούλας πάντως, μιλώντας στη «ΜτΚ», δήλωσε πως δέχεται την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και αν κριθεί σκόπιμο θα τοποθετηθεί για την προτίμησή του την εβδομάδα που θα μεσολαβήσει μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής. Όπως έγινε γνωστό, ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Γιάννη Νασιούλα δεν ανακηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καθώς «κόπηκαν» δύο υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι σε δύο κοινότητες με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων όπως ορίζει ο νόμος και ως εκ τούτου να μην ανακηρύσσεται από το Πρωτοδικείο ο συνδυασμός συνολικά.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν οι εννέα εντέλει υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και οι ομάδες τους ρίχνονται στη μάχη του σταυρού διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών τους. Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα με τους εννέα διεκδικητές να κάνουν αγώνα δρόμου ώστε μέχρι και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να κερδίσουν τις εντυπώσεις και φυσικά ψήφους!

Ομιλία στο «Βελλίδειο» ο Ζέρβας

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», μετά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνέχισε με σειρά εκδηλώσεων παρουσίασης των υποψηφίων τοπικών συμβούλων ανά κοινότητα.

Η αρχή έγινε την περασμένη Τρίτη από τη Β’ Κοινότητα ενώ ο κύκλος των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα στις 19.00 με την παρουσίαση των υποψηφίων της Α’ Κοινότητας. Το ενδιαφέρον πλέον τόσο του δημάρχου Θεσσαλονίκης όσο και των στενών συνεργατών του επικεντρώνεται στις περιοδείες σε γειτονιές της πόλης και φυσικά στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση όπου θα κάνει το «photo finish» του στις 28 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Παρουσιάζει πρόγραμμα ο Αγγελούδης

Χαμογελούν στο στρατόπεδο του υποψήφιου δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», Στέλιου Αγγελούδη για την επιτυχημένη, όπως λένε οι συνεργάτες του, εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στην οδό Βενιζέλου. 

Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Αγγελούδης παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου στο «Ολύμπιον» θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την διοίκηση του δήμου, εάν τελικά οι πολίτες τον ψηφίσουν. Προς το παρόν το επιτελείο του δεν έχει καταλήξει στην ημερομηνία και το μέρος της κεντρικής του εκδήλωσης, όπως λένε, ωστόσο, η αυλαία της προεκλογικής περιόδου θα πέσει με τρόπο εντυπωσιακό.

Στο Θέατρο Κήπου ρίχνει αυλαία ο Πέγκας

Ανοιχτό χώρο στην «καρδιά» της πόλης επιλέγει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους», για να κάνει το δικό του… photo finish. 

Η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Κήπου στις 3 Οκτωβρίου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν στηθούν οι κάλπες. Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Πέγκας παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του ενώ την Δευτέρα έκανε τα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου στην οδό Τσιμισκή παρουσία πλήθους κόσμου.

Με περιοδείες συνεχίζει ο Τσαβλής

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και στην τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς», Δρόσου Τσαβλή, επίσης στην Τσιμισκή και πιο συγκεκριμένα ακριβώς απέναντι από το εκλογικό κέντρο του Σπύρου Πέγκα. Ο κ. Τσαβλής συνεχίζει με περιοδείες και συναντήσεις με τους πολίτες σε όλη τη πόλη ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του εκδήλωση.

Οι 165 «κόκκινοι» υποψήφιοι

Τους 165 υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Τομπουλίδης. Ο κ. Τομπουλίδης στην εισηγητική του ομιλία επισήμανε ότι μόνο η ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο δέος στο αντιλαϊκό μέτωπο Ζέρβα-Πέγκα-Αγγελούδη στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Κινητικότητα και δράσεις

Τις στροφές όμως ανεβάζουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως υποψήφιοι δήμαρχοι είναι: Η Μαρία Κέκη, επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», ο Γιάννης Κουριαννίδης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη ελληνική», ο Στέργιος Καλόγηρος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μακεδονία» -ο οποίος ζήτησε πρόσφατα debate μεταξύ των υποψηφίων- και ο Δημήτρης Ζιαμπάζης, επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Μακεδόνες».

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 16-17.09.2023

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.