ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς διαγραφή ο Μάριος Σαλμάς - Συνεδριάζει στις 12:00 η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

MakThes Team23 Σεπτεμβρίου 2024

Στην επιτροπή δεοντολογίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ η οποία θα αποφασίσει και το μέλλον του στην ομάδα και στο κόμμα, θα παραπεμφθεί σήμερα Δευτέρα 23.09 και ώρα 12.00 ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, μετά την επιστολή με το ερώτημα της διαγραφής την οποία έστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Τραγάκη, ο πρωθυπουργός. 

Εκεί θα δοθούν οι απαραίτητες και απαιτούμενες εξηγήσεις από τον βουλευτή για την κλιμακούμενη επικριτική στάση την οποία τήρησε εδώ και αρκετό καιρό έναντι κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης και του κόμματός του, με κομματικά στελέχη της ΝΔ να εκτιμούν ότι η έξοδος από την κοινοβουλευτική ομάδα του βουλευτή μοιάζει να είναι νομοτελειακή.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όντας στις ΗΠΑ, να προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, πως η κριτική είναι αποδεκτή, αλλά με όρια και χωρίς παρεκκλίσεις από τις αρχές που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και σε άλλους βουλευτές που ίσως θα επιλέξουν να ακολουθήσουν την τακτική του κ. Σαλμά.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εγκαλείται για αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά. Είναι πρόσφατη άλλωστε η κίνηση των 11 βουλευτών της ΝΔ με την ερώτηση την οποία κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την αντιμετώπισή τους, αλλά και δηλώνοντας ανικανοποίητοι από την απάντηση που τους δόθηκε στη Βουλή. Μία κίνηση στην οποία συμμετείχε και ο Μάριος Σαλμάς, συνυπογράφοντας την ερώτηση.

Τις εξελίξεις επιτάχυναν οι πρόσφατες δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή περί «φωτογραφικού διαγωνισμού», για την ανάθεση των κυλικείων στα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού. Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε καταθέσει ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και είχε λάβει απαντήσεις τον Ιούλιο. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν για τον βουλευτή ότι αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συμπεριφορά του ως “ύποπτη”.

Άλλα σημεία έντονης διαφωνίας μεταξύ του κ. Σαλμά και του Μεγάρου Μαξίμου υπήρξαν τα νομοσχέδια για την ισότητα στον γάμο ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, για τον νέο «δικαστικό χάρτη» και για το επιτελικό κράτος, καθώς επίσης και οι επιδόσεις του κόμματος στις τελευταίες ευρωκλεογές.

Ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να οπισθοχωρήσει από τη στάση του, ούτε όμως και να επιστρέψει την βουλευτική του έδρα στη ΝΔ.




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.