Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης προσέφυγε σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, τις οποίες επιβεβαιώνει και η ίδια, η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Αγίου Στυλιανού», Ιωάννα Σπανού καταθέτοντας ένσταση κατά της απόφασης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα να την παύσει από τα καθήκοντά της.
Η κ. Σπανού ενημερώθηκε για την παύση της από τους δημοσιογράφους καθώς η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην «Διαύγεια» λίγες ώρες μετά την εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που ακολούθησε της απόφασής της να ανεξαρτητοποιηθεί.
Είχε προηγηθεί άρνηση της κ. Σπανού να παραιτηθεί από την θέση της προέδρου στον Γενικό Γραμματέα, Μίμη Φωτόπουλο που επικοινώνησε μαζί της ζητώντας της να εγκαταλείψει την θέση στην οποία την τοποθέτησε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η κ. Σπανού ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθώς εκτιμά ότι η αντικατάστασή της δεν έγινε με τον τρόπο που ορίζει ο νομοθέτης. Όπως αναφέρει η ίδια ο ορισμός της όπως και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου του «Αγίου Στυλιανού» έγινε μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να γίνει και η αντικατάστασή της.
Η προσφυγή κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή.
«Ο νόμος δίνει την δυνατότητα σε όποιον θίγεται από αποφάσεις του Δημάρχου που τον αφορούν να ζητήσει τον έλεγχο της νομιμότητάς τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αν κριθεί ότι η απόφαση δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου η απόφαση να ακυρωθεί» σημειώνει στο makthes.gr η κ. Σπανού. «Ο Δήμαρχος προσπάθησε στην αντικατάστασή μου να παρακάμψει το Δημοτικό Συμβούλιο, να μου προσάψει δήθεν διοικητικές ανεπάρκειες και ότι δήθεν δεν ανταποκρίθηκα σε έγγραφα που ουδέποτε έλαβα. Επίσης θεωρεί ότι όποιος παραιτείται από την παράταξη του Δημάρχου αυτομάτως θεωρείται ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα μέλη ενός Διοικητικού Συμβουλίου και πρέπει να εκδιώκεται. Πόσο άραγε συναφές είναι αυτό με την φιλοσοφία του νόμου με τον οποίο εκλέχτηκαν οι παρούσες δημοτικές αρχές; Η επιδίωξη συνθέσεων για την πόλη είναι το ζητούμενο. Εξάλλου, αν μετράω σωστά, ούτε η εναπομείνασα παράταξη του Δημάρχου έχει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν τα προσχήματα και οι πολιτικές διαφορές ανάγονται και βαφτίζονται «νομιμότητα» τα όργανα στα οποία ο νόμος αναθέτει τον έλεγχο αυτό έχουν τον λόγο. Λυπάμαι αλλά δεν είναι ο Δήμαρχος ο μόνος αυτονόητος φορέας της νομιμότητας στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχουμε και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλεγήκαμε με την ψήφο των δημοτών» καταλήγει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.