ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη συνάντηση Παπανδρεϊκών στη Θεσσαλονίκη - Με μάσκες, αποστάσεις και πιστοποιητικά εμβολιασμού- Ποιοι ήταν παρόντες (Φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης07 Νοεμβρίου 2021

Την πρώτη συνάντηση, στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης και του προγραμματισμού των δράσεων μέχρι τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου πραγματοποίησαν σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στελέχη του ΚΙΝΑΛ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος.

Κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκες και ελέγχοντας τα πιστοποιητικά εμβολιασμού οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού, περίου 150, είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν ένα πρώτο πλαίσιο δράσεων και κινητοποίησης.

Σύντομη τοποθέτηση έκανε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Φίλιππος Σαχινίδης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Σαχινίδης έκανε λόγο για «ιστορική ευκαιρία να έρθουμε στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας, μετά την αποτυχία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας». Μιλώντας για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έκανε λόγο για «εξωθεσμικά κέντρα που θέλουν να κρατήσουν το ΚΙΝΑΛ σε χαμηλά ποσοστά για να είναι ακολούθημα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ» και έκανε λόγο για επιχείρηση ορισμένων να «καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ». Είπε, ότι η απόφαση Παπανδρέου να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος δεν είναι ζήτημα «πολιτικής ρεβάνς». Υπερασπίστηκε την πολιτική Παπανδρέου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όταν μιλούσαμε για πράσινη ανάπτυξη η ΝΔ μιλούσε για πράσινα άλογα». Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που έχει όραμα και βάζει πάνω από όλα στο επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και που «ήταν, είναι και θα είναι παρών σε όλες τις προκλήσεις». «Ενώνουμε, δυναμώνουμε, μεγαλώνουμε όπως είπε και η Φώφη Γεννηματά» σημείωσε ο κ. Σαχινίδης αναφέροντας ότι πρέπει «να πείσουμε τον κόσμο ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο πολιτικό του σπίτι». Τέλος, άσκησε κριτική στη ΝΔ σημειώνοντας πως «οι δεξιές κυβερνήσεις δεν στάθηκαν ικανές να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα και συνέβαλαν στο να αυξηθούν οι ανισότητες».

Εισήγηση πραγματοποίησε και η Μαρία Παπαγεωργίου, μέλος της ΕΔΕΚΑΠ. 

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν η πρώην βουλευτής Χρύσα Αράπογλου, η πρώην ευρωβουλευτής Βαγγελιώ Τζαμπάζη, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο πρώην νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος, ο γραμματέας ΚΙΝΑΛ Α΄Θεσσαλονίκης, Νίκος Κριθαρίδης, ο γραμματέας του ΚΙΔΗΣΟ Θεσσαλονίκης Ηλίας Ρίγανης, η αντιδήμαρχος δήμου Παύλου Μελά Χαρά Αμανατίδου, ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της Φώφης Γεννηματά και γιατρός, Γιώργος Τρελλόπουλος, ο Μιχάλης Αλεξανδρίδης, ο Μάριος Πετράς, ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Παπαναστασίου, ο Γιώργος Αρβανίτης, ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, η Άννα Μίχου, η Μαρία Παυλίδου, η  Δήμητρα Αγκαθίδου, ο Νίκος Τσεμπερλίδης, ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, η Δήμητρα Φαρμάκη, ο Στέφανος Τανιμανίδης κ.α.







This page might use cookies if your analytics vendor requires them.