ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύργος: Έβαλαν φωτιά στο σπίτι του δολοφόνου, την ώρα της κηδείας της 11χρονης

MakThes Team12 Ιουνίου 2024

Φωτιά ξέσπασε σε λυόμενη κατοικία στη Μυρτιά Πύργου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η νεκρική πομπή για την κηδεία της 11χρονης και σύμφωνα με το ilialive, το σπίτι που κάηκε ήταν αυτό στο οποίο διέμενε στο χωριό ο δολοφόνος της 11χρονης με την οικογένειά του.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ομάδα αγνώστων ατόμων έβαλε στο στόχαστρο το σπίτι του 37χρονου, ως μια πράξη αντεκδίκησης για τη δολοφονία και την απόπειρα βιασμού σε βάρος της 11χρονης.

Στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου που έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Κανένα μέλος της οικογένειας του 37χρονου δε βρισκόταν την ώρα του εμπρησμού στο παράπηγμα.

Σπαραγμός στην κηδεία του κοριτσιού

Την ίδια ώρα, μέσα σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την 11χρονη Βασιλική, η οποία δολοφονήθηκε από τον 37χρονο θείο της στον Πύργο. 

Η μητέρα και οι συγγενείς ξέσπασαν κατά τη μεταφορά της στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς, για την εξόδιο ακολουθία. Πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από τον ναό για να αποχαιρετήσει το άτυχο κορίτσι, ενώ έξω από το σπίτι της συγγενείς κρατούσαν λευκά μπαλόνια και τριαντάφυλλα στη μνήμη της. 

Ο δράστης είναι αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας σε βάρος του αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου, της οπλοχρησίας και της οπλοφορίας, ενώ τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην ανακρίτρια Ηλείας.

Χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας.


Από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στο άτυχο κορίτσι προέκυψε ότι τα χτυπήματα δολοφονικά ήταν στον σπλήνα και την καρδιά, με το ένα από αυτά να πλήττει ζωτικό όργανο. Από την ευρήματα του ιατροδικαστή δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι γονείς ζήτησαν δικαιοσύνη για τη μνήμη της Βασιλικής.


«Το κοριτσάκι μου να βρει δικαίωση. Δεν άξιζε αυτό το βασανιστήριο στο κορίτσι μου. Θέλω να πω σε όλες τις μανάδες του κόσμου να προσέχουν τα κορίτσια τους. Να μην τους τύχει αυτό που έτυχε σε εμένα» είχε πει η μητέρα της Βασιλικής, πριν από την κηδεία.

Εικόνες από την κηδεία της 11χρονης:



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.