ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο: Σε πλήρη εξέλιξη το τεράστιο μέτωπο

MakThes Team23 Ιουλίου 2023

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για έκτη ημέρα αφήνοντας πίσω της χιλιάδες καμένα στρέμματα με τις αρχές να προχωρούν σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης των τελευταίων ετών.
Τη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το μέτωπο που βρίσκεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Η φωτιά το πρωί της Κυριακής συνεχίζει την πύρινη καταστροφή της στο χωριό Κιοτάρι με τους κατοίκους να προσπαθούν με πυροσβεστήρες να περιορίσουν το μέτωπο.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρχαν ενεργές καύσεις στην περίμετρο της πυρκαγιάς ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι αναζωπυρώσεις όσο θα περνάει η ώρα και οι οποίες, όπως είπε, «αναμένεται να γίνουν εντονότερες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα χωρίς να αποκλείεται να συμβούν και νωρίτερα».

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στη Ρόδο δεδομένου ότι η πυρκαγιά δεν έχει ελεγχθεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης κάνοντας λόγο για «εκρηκτικό μείγμα με ελάχιστη υγρασία, υψηλή θερμοκρασία εδάφους και ατμόσφαιρας και ισχυρούς ανέμους».

Αναλύοντας την επιχειρησιακή τακτική της πυροσβεστικής ο έτερος εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, είπε ότι «τα αεροσκάφη επιχειρούν στο πρώτο ρέμα ανάμεσα στο Κιοτάρι και το Γεννάδι καθώς εκεί προσπαθούμε να κάνουμε δυναμική ανακοπή του μετώπου».

Το δεύτερο σημείο που επικεντρώνουμε είναι βόρεια προς Απόλλωνα όπου και εκεί κάνουν ρίψεις εναέρια μέσα καθώς εκεί έχουμε έχουμε παρατεταγμένα οχήματα». «Έχουμε αντίξοες συνθήκες και περιμένουμε πιο δύσκολες» πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.