ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφει Βίτσα, Φίλη, Σκουρλέτη ο Κασσελάκης

MakThes Team23 Οκτωβρίου 2023

Άμεση ήταν η αντίδραση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο κείμενο της «Ομπρέλας» που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ και προαναγγέλλει, εμμέσως πλην σαφώς, ρήξη στο κόμμα καθώς επίσης και στις πρωινές δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα.

Το κείμενο που φέρει τις υπογραφές των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, κάνει λόγο για τη συγκρότηση πλατφόρμας και χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκομμένο από την Αριστερά και σε αποδρομή.

Στην απάντησή του ο κ. Κασσελάκης προαναγγέλλει κατ' ουσίαν τις διαγραφές των κ.κ. Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη χαρακτηρίζοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ «χορηγούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει στην αρχή της απάντησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύει ακολούθως ότι «αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή», διότι «ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους».

Κατά τη δική του οπτική «κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους» και υπό αυτό το πρίσμα «οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ακολούθως ο κ. Κασσελάκης σκληραίνει τον γραπτό λόγο του γράφοντας πως «οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη» και συμπληρώνει απευθυνόμενος προς τα μέλη του κόμματος πως «Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης δεν κάνει καμία αναφορά στον συνυποψήφιό του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτή της «Ομπρέλας», Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη:

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.



Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.



Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.



Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.



Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:

Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος.

Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.