ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οταν ο ICE εντόπισε... έναν εξαφανισμένο 85χρονο στις Σέρρες (Φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης05 Μαρτίου 2021

Ηλικιωμένος άνδρας 85 ετών από τις Σέρρες βγήκε το πρωί να αγοράσει ψωμί και δεν επιστρέφει σπίτι του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι συγγενείς του δηλώνουν στην Αστυνομία την εξαφάνισή του. Το επόμενο πρωί, χθες Πέμπτη, ο άνδρας εντοπίζεται χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του ICE, σκύλου περιπολίας, σε αγροτική περιοχή εντός ρέματος. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Ο ΙCE είναι σκύλος ανίχνευσης ανθρώπων και αντικειμένων, ένα από τους έξι αστυνομικούς σκύλους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στην περιφέρεια υπηρετούν τρία σκυλιά ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, δυο σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών υλών και ένα σκυλί (ο ICE) ανίχνευσης ανθρώπων και πραγμάτων.


Σήμερα είναι επτά ετών και υπηρετεί στο σώμα από το 2016. Από τότε μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές έρευνες αναζήτησης ανθρώπων ή αντικειμένων. Η εκπαίδευσή του διήρκησε έξι μήνες και έγινε στην Αθήνα. «Η διαδικασία απαιτεί υπομονή και αγάπη» λέει ο Βαγγέλης Τσολάκης συμπληρώνοντας πως ο ICE αποτελεί μέλος της οικογένειάς του και τον έχει συνεχώς μαζί του.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr ο αρχιφύλακας Βαγγέλης Τσολάκης, εκπαιδευτής του ICE «μας ενημέρωσαν χθες το πρωί για την εξαφάνιση του ανθρώπου και σπεύσαμε να συνδράμουμε, όπως κάνουμε συνέχεια σε τέτοιες περιπτώσεις» εξηγεί ο κ. Τσολάκης. «Ξεκινήσαμε μαζί με τον ICE και ένα συγγενικό πρόσωπο του κυρίου που είχε εξαφανιστεί και σκανάραμε την περιοχή, την ώρα που έρευνα πραγματοποιούσε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Τελικά τον βρήκαμε με την βοήθεια του σκύλου, Είχε εγκλωβιστεί εντός ρεματιάς σε αγροτική περιοχή των Σερρών» σχολιάζει ο κ. Τσολάκης.

Πως όμως ο ICE έφτασε στην ανακάλυψη του ηλικιωμένου άνδρα; «Ο σκύλος κάνει έρευνα στο χώρο και όταν εντοπίσει ίχνη ή ανθρώπινη οσμή τότε γαβγίζει. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Ειδοποιηθήκαμε και ξεκινήσαμε την έρευνά μας το πρωί μαζί με έναν συγγενή. Πιάσαμε μια ρεματιά. Την διασχίσαμε, περάσαμε από εγκαταλελειμμένα κτίρια και σκάλες και τελικά, μετά από δυο περίπου ώρες τον εντοπίσαμε εγκλωβισμένο» εξηγεί ο Βαγγέλης Τσολάκης.

Οι στιγμές που ακολούθησαν, μετά τον εντοπισμό του 85χρονου άνδρα ήταν συγκινητικές. Ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του, αφού πρώτα μεταφέρθηκε στο τοπικό κέντρο υγείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι καλά στην υγεία του.

Σε μήνυμά της στο facebook η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει: «Με την πολύτιμη βοήθεια του Ice εντοπίστηκε ηλικιωμένος σήμερα το πρωί σε περιοχή των Σερρών για τον οποίο χθες είχε δηλωθεί εξαφάνιση! Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του & έχει μεταφερθεί στο τοπικό Κέντρο Υγείας».



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.