ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Νέο πύρινο μέτωπο στο φράγμα Γαδουρά - Δραματική η κατάσταση

MakThes Team23 Ιουλίου 2023

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο που καίει ανεξέλεγκτα για 6η συνεχή μέρα. Η κατάσταση είναι δραματική, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες. Οικισμοί και ξενοδοχεία εκκενώθηκαν από κατοίκους και τουρίστες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο οικισμοί απειλούνται αυτή τη στιγμή καθώς ένα νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε κοντά στο φράγμα Γαδουρά, προς τον οικισμό Μαλώνα και Μάσαρη. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν αλλά η προσοχή των Αρχών έχει επικεντρωθεί εκεί. Το μέτωπο που προκαλεί επίσης ανησυχία είναι εκείνο του Ασκληπιείου. Ενεργά μέτωπα υπάρχουν επίσης στην περιοχή Απολλώνων και στην περιοχή των Λαέρμων.

Η μάχη, σύμφωνα και με εκτιμήσεις αρμοδίων, θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες, αφού αναμένεται ότι θα υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις στη νότια Ρόδο, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το πώς ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο, ενώ συλλέγονται μαρτυρίες και υλικό. Ένα σενάριο είναι αυτό του εμπρησμού, καθώς ένα βίντεο που κινεί υποψίες, δόθηκε στην Πυροσβεστική από κάτοικο του νησιού. Υποστηρίζει ότι τραβήχτηκε χθες το βράδυ από τον ίδιο. Στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται να ξεσπά μια φωτιά από το πουθενά…

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.