ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα - Συνεχείς εκκενώσεις (βίντεο)

MakThes Team25 Ιουλίου 2023

Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται αυτή την ώρα στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, πριν από λίγο είχαμε αναζωπύρωση στο δρόμο από Πλατάνια προς Μαλώνα και αυτή την ώρα δίνεται μάχη για να κρατηθεί "καθαρό" αυτό το μέτωπο καθώς, αν γυρίσει ο άνεμος, μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα.

Στη μάχη αυτή έχουν ριχτεί ένα εναέριο μέσο το οποίο κάνει ρίψεις και αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις, και από το εξωτερικό, και φυσικά εθελοντές. Συμπολίτες μας που βρίσκονται εκεί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η αναζωπύρωση θα αντιμετωπιστεί.

Συγκεκριμένα, από τις πληροφορίες που φθάνουν, φαίνεται ότι η περιοχή από τα Απόλλωνα μέχρι τη Μαλώνα ελέγχεται καθώς υπάρχουν αρκετές δυνάμεις.

Πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι οι δυνάμεις να σβήνουν όποια μικροεστία εκδηλώνεται.

Εκκενώνεται το Βάτι

Την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε πριν από λίγο το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φθάσει κοντά στο χωριό.

Ήδη, μέσω του συστήματος 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται αυτή την ώρα στο νησί της Ρόδου.


λίγο μετά τις 15:00, το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του χωριού Λαχανιά και της τουριστικής περιοχής Πλημμύρι.

Tην ίδια ώρα ανατριχιαστικά βίντεο από τον πύρινο εφιάλτη έρχονται στο φως, αποδεικνύοντας το μέγεθος της καταστροφής.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.