ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σ. Αγγελούδης: Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω, την οποία χρειάζομαι προσωπικά (βίντεο, φωτ.)

Γιάννης Γκουμάκης16 Οκτωβρίου 2024

Την υπόσχεση πως ο ίδιος και η δημοτική του αρχή θα συνεχίσει από κοινού με τους πολίτες τις δράσεις για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη, ανανέωσε από την αγορά Μοδιάνο στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η παράταξη του διοργάνωσαν εκδήλωση για τη νίκη που κατήγαγε η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» ένα χρόνο πριν στις εκλογές του 2023, στην οποία βρέθηκαν παλιοί υποψήφιοι και φίλοι της παράταξης, μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς όμορων δήμων και φίλους - πολίτες της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε πως ευχή του είναι να συνεχίσει η πόλη να εξελίσσεται και να προοδεύει, ενώ

προανήγγειλε ότι κάθε Ιανουάριο θα διοργανώνει μια ετήσια συνεδρίαση - εκδήλωση λογοδοσίας των πεπραγμένων της διοίκησης του.

Μπαίνοντας στο φουαγιέ της εκδήλωσης όπου τον περίμεναν εκατοντάδες πολίτες, ο κ. Αγγελούδης χαιρέτησε τον καθένα ξεχωριστά και φωτογραφήθηκε με όλους, ενώ ήταν με το χαμόγελο στα χείλη και ομιλητικότατος

Σε σύντομο χαιρετισμό του στη συνέχεια τόνισε πως η αποψινή συνάντηση του δίνει δύναμη να συνεχίσει, δύναμη που τη χρειάζεται, όπως δήλωσε, προσωπικά.


«Φίλες και φίλοι,

Θα μου επιτρέψετε τη συγκίνηση, αλλά την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» τη νιώθω σαν μια δεύτερη οικογένεια.

Είμαι ευγνώμων σε όλες και όλους εσάς για την αγάπη, για τη στήριξή σας. Να θυμάστε πάντοτε ένα πράγμα: Αυτό το ταξίδι μαζί το ξεκινήσαμε, μαζί πορευτήκαμε και μαζί θα το συνεχίσουμε! Από το προσκλητήριο αυτό δεν περισσεύει κανείς. Σας ευχαριστώ τον κάθε έναν και κάθε μία από εσάς για τη ψυχή που καταθέσατε, για την πίστη σας στην πρότασή μας, για την έμπνευση και το κουράγιο στις δύσκολες στιγμές», σημείωσε αρχικά ο κ. Αγγελούδης.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τις φίλες και τους φίλους της παράταξης με τους οποίους δούλεψαν μερόνυχτα, περπάτησαν σε κάθε γωνιά της πόλης και έκαναν μαζί το ταξίδι για να παρουσιάσουν στους πολίτες το σχέδιό της ομάδας για τη Θεσσαλονίκη που όλοι οι Θεσσαλονικείς δικαιούνται. «Μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, ασφαλή, λειτουργική, φωτεινή, προσβάσιμη, συμπεριληπτική, που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Μια πόλη που διεκδικεί με συνέπεια την ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής που λίμναζαν επί δεκαετίες. Μια πόλη που ανακτά και πάλι με πράξεις -όχι λόγια- τους πνεύμονές της, το δημόσιο χώρο, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο. Μια πόλη που δεν συμβιβάζεται πλέον με τη δικτατορία της μουτζούρας. Μια πόλη που επενδύει με ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό σχέδιο στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Μια πόλη που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Μια πόλη που έχει τις υποδομές για να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Μια πόλη του Πολιτισμού για όλους, με Φεστιβάλ και πολιτιστικές δράσεις δώδεκα μήνες το χρόνο. Μια πόλη της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης που εξασφαλίζει ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Μια πόλη της εξωστρέφειας που διαμορφώνει τη νέα ταυτότητά της, ως ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο καινοτομίας, έρευνας, εκπαίδευσης, μεταφορών και logistics.


Σε όλα αυτά τα «θέλω» της πόλης πετύχαμε μέσα σε δέκα μήνες υπερβάσεις που ανέτρεψαν τη στασιμότητα ετών. Όμως η διαρκής αναμέτρηση με τα προβλήματα, ο αγώνας για ένα δήμο ευέλικτο, αποτελεσματικό, στο πλευρό του πολίτη, δείχνει πως είμαστε ακόμη στην αρχή.

Ο δήμαρχος στη συνέχεια είπε πως στις 15 Οκτωβρίου του 2023 η Θεσσαλονίκη κέρδισε και πάλι την αυτοπεποίθησή της και πως ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόσμου.

«Υποσχέθηκα πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Πως θα δουλέψω για όλους τους δημότες, για όλες τις γειτονιές αυτής της πόλης, χωρίς διακρίσεις και χωρίς διαχωρισμούς, μέχρι να γίνουν πράξη όλα όσα δεσμευτήκαμε στο πρόγραμμά μας. Οι μεγάλες αλλαγές κερδίζονται με σκληρή, μεθοδική και συλλογική προσπάθεια. Η προσπάθεια για να αλλάξει ρότα η Θεσσαλονίκη, να κερδίσει το αύριο, προϋποθέτει να ανεβάσουμε ρυθμούς και όλοι μαζί, μια Ομάδα, ενωμένοι, να τρέξουμε προς τα εμπρός, πρόσθεσε.


«Να έχουμε όλοι την υγεία μας. Να ξέρετε πως πορευόμαστε μαζί. Και πως αν κάποιον δυσαρεστήσαμε, μια βαθιά συγγνώμη. Δεν έγινε επίτηδες. Οι πόρτες του γραφείου μου και των αντιδημάρχων είναι ανοιχτές. Εύχομαι του χρόνου ίδια μέρα, να συζητάμε όλοι και πάλι εδώ μαζί, τα πεπραγμένα της δεύτερης χρονιάς της θητείας μας. Σας ευχαριστώ», είπε ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του δήμαρχος. Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης έφερε στο δήμαρχο τούρτα με το Λευκό Πύργο και ένα κεράκι, την οποία ετοίμασαν τα παιδιά του Στέλιου Αγγελούδη για τον ένα χρόνο από τη νίκη στις εκλογές.

Πριν την ομιλία του προβλήθηκε σύντομο βίντεο με στιγμές της προεκλογικής του καμπάνιας, των συναντήσεων με ψηφοφόρους και φορείς και την ομιλιών του δημάρχου, ενώ μετά το χαιρετισμό ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του φουαγιέ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.