ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Άλλη μια θλιβερή πρωτιά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη - Η Ελλάδα τελευταία στην Ε.Ε. σε πραγματικό μέσο μισθό

MakThes Team22 Αυγούστου 2024

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με δήλωσή του αναφορικά με ανάλυση του ΚΕΠΕ για τους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνει λόγο για «άλλη μια θλιβερή πρωτιά» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναφέρει:

Νέα ανάλυση του ΚΕΠΕ αποτυπώνει τις «μεγάλες επιτυχίες» της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στην αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των εργαζομένων και στην αγορά εργασίας.

Δεν φτάνει που η Ελλάδα το 2023 ήταν προτελευταία σε όρους αγοραστικής δύναμης στην ΕΕ, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τη Βουλγαρία, πλέον φαίνεται ότι την ξεπέρασε και είναι πια στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά τον πραγματικό μέσο μισθό ανά ώρα εργασίας. Οι αιτίες γνωστές: πενιχρές αυξήσεις από τη μία, πληθωρισμός και ακρίβεια αλλά και επιμήκυνση του χρόνου εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή από την άλλη. Πλέον είμαστε τελευταίοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και εργαζόμαστε περισσότερο, και η απόσταση μεγαλώνει.

Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι η ανάπτυξη που «έφερε» ο κ. Μητσοτάκης αφορά τους λίγους. Η πλειοψηφία της κοινωνίας βιώνει μείωση του πραγματικού εισοδήματος, ακρίβεια παντού, αλλά και ανασφάλεια σε ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητα: από την υγεία και την εργασία, έως τις υποδομές και την πολιτική προστασία.

Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής για μια βιώσιμη κοινωνία και μια βιώσιμη οικονομία, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μια ασφαλή καθημερινότητα. Όχι πια μεγάλα λόγια και επικοινωνιακές εξαγγελίες που μόνο στόχο έχουν να καλύπτουν τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.