ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σάκης Τζακόπουλος: «Να ισχυροποιήσουμε το brand name της πόλης»

Βαγγέλης Στολάκης11 Απριλίου 2023

Τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της υποψηφιότητας του για το δήμο Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Θεσσαλονικης» Σάκης Τζακόπουλος παρουσιάζοντας μερικές από τις προτάσεις του ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Είπε ο κ. Τζακόπουλος μεταξύ άλλων πως η παράταξη του στο δρόμο προς τις κάλπες θα διοργανώσει δέκα ανοικτές συζητήσεις- εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δοθεί στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα της παράταξης που θα είναι διαδραστική. Μετά τις εθνικές εκλογές σε κεντρική εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι 150 υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Τζακόπουλος μεταξύ άλλων είπε πως «η Ελλάδα εδώ και ενάμιση μήνα μάζεψε όλη την κακοδαιμονία της διοίκησης της».

«Η Θεσσαλονίκη έχει ένα brand name. Πρέπει κάποια στιγμή να αγαπήσουν οι Θεσσαλονικείς την πόλη» σημείωσε. «Να γίνει μια σύγχρονη, μοντέρνα ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, ισχυρό περιφερειακό κέντρο, σημείο στην πολιτιστική, ενεργειακή, εκπαιδευτική και τουριστική αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων» τόνισε ο κ. Τζακόπουλος.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα ταυτότητα για τη Θεσσαλονίκη. Την ταυτότητα του Είμαι Θεσσαλονικιός» σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Για την ομάδα του δήλωσε πως είναι έτοιμη να διοικήσει. «Ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει» σχολίασε.

Έριξε τα βέλη του στην διοίκηση Ζέρβα λέγοντας ότι «λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο». «Κάνει επίθεση και αντιπολίτευση στον εαυτό της η διοίκηση» συμπλήρωσε. Για τον «χάρτη των υποψηφίων δημάρχων» όπως είπε χαρακτηριστικά, εκτίμησε ότι θα είναι διαφορετικός μετά τις εθνικές εκλογές και όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές θα αλλάζει επιπλέον. 

Ο κ. Τζακόπουλος σημείωσε επίσης πως έχει κάνει κουβέντα και επαφές με άλλους υποψήφιους δημάρχους και ότι είναι χρήσιμο για την πόλη να υπάρχουν πολλές φωνές και πολλές υποψηφιότητες. Για τις δημοσκοπήσεις απέφυγε να κάνει σχόλιο. «Ένα γκάλοπ υπάρχει. Η διοίκηση δεν ξεπερνά στις απαντήσεις το ποσοστό που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές την πρώτη Κυριακή» είπε ο κ. Τζακόπουλος.

«Στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια έχουν ξεπεραστεί τα κόμματα. Για μένα το μόνο χρίσμα που έχει σημασία είναι αυτό της… Θεσσαλονίκης» σχολίασε ο κ. Τζακόπουλος.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Τα νέα έργα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με την επιχειρηματικότητα της πόλης και να έχουν οφέλη για την ανάπτυξη των πολιτών».

Για την καθαριότητα είπε ότι θα πρέπει να δυναμώσουν οι προσπάθειες για την ανακύκλωση. «Να θεσμοθετήσουμε κίνητρα όπως είναι η επιβράβευση των πολιτών με μείωση π.χ. Των δημοτικών τελών ή την θέσπιση της κάρτας του δημότη».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε επίσης πως στις προτάσεις του περιλαμβάνεται η δημιουργία θεματικών πάρκων.

Για τον κ. Τζακόπουλο η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα. Να μετατραπεί σε Θεσσαλονίκη της ευταξίας και της κινητικότητας, της αειφορίας, της δημιουργίας και της καινοτομίας, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της πολυπολιτισμικότητα σ, της γνώσης, της δικτύωσης και του πνεύματος, της ιστορίας, της φιλοξενίας, των υψηλών ταχυτήτων, της διαφάνειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τέλος, ο κ. Τζακόπουλος πρότεινε την απαγόρευση σταδιακά βαρέων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.