ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Daniel»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα - Βιβλική καταστροφή στον Βόλο (βίντεο)

MakThes Team06 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία «Daniel» σαρώνει τη χώρα για δεύτερη ημέρα και με μηνύματα από το 112 οι κάτοικοι του νομού Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων ενημερώθηκαν για την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Καρδίτσα: Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο τον νομό, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών


Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο τον νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας (προς διευκόλυνση κίνησης των οχημάτων που εκτρέπονται από την Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, καθώς ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.


Διακοπές κυκλοφορίας στη Θεσσαλία - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 323+439, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Βιβλική καταστροφή στο Βόλο

Στον Βόλο, η καταστροφή είναι βιβλική. Δρόμοι διαλύθηκαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν στα λασπόνερα.

Στην εκκένωση του γηροκομείου στην πόλη, όπου βρίσκονταν 94 ηλικιωμένοι, προχώρησαν οι αρχές. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 10 ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βόλου με το ΕΚΑΒ, 20 σε ιδιωτική κλινική με πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι υπόλοιποι 64 μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο του γηροκομείου.

Στο σκοτάδι, με βροχή και χωρίς νερό – Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο

Χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό πέρασε το βράδυ της Τρίτης στην πόλη του Βόλου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας TheNewspaper.grΤα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν σταμάτησαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας και η βροχή συνεχίστηκε.

Οι ζημιές που έχουν καταγράφει είναι ανυπολόγιστες, καθώς ο Βόλος έχει βουλιάξει κάτω από τόνους λάσπης.

Ένας άνθρωπος συνεχίζει να αγνοείται, όταν χθες το πρωί προσπάθησε με τον γιο του να περάσει ρέμα στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης και παρασύρθηκε μαζί με το όχημα που οδηγούσε.

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου, η Πυροσβεστική υπηρεσία με ενισχυμένες δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα και η Αστυνομία.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος βρισκόταν επι ποδός όλη τη νύχτα, ενώ στις 7.00 έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και αντιδημάρχους στο Δημαρχείο.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Σκιάθος, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ερμητικά ποτάμια. Με σκούπες στα χέρια άνθρωποι προσπαθούσαν να διώξουν τα νερά που έμπαιναν στα σπίτια τους.

Πού χτυπούν σήμερα τα έντονα φαινόμενα

Η κακοκαιρία, η οποία ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-9-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το νεότερο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.


























This page might use cookies if your analytics vendor requires them.