ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ 85η ΔΕθ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ - ΕΔΟΕΘ (φωτ. βίντεο)

Λίνα Πέτκου11 Σεπτεμβρίου 2021

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ στην οποία συμμετέχουν επίσης η ΠΟΕΔΗΝ, Εργατικά Συνδικάτα και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα λένε "όχι" στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και διεκδικούν:

- Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας. Έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου των υγειονομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και άμεση ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

- Κατάργηση του Νόμου για τα εργασιακά (Ν. 4808/21) και της διάταξης του 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. .

- Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας.

- Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

Σε δηλώσεις νωρίτερα η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης τόνισε πως "

Είμαστε εδώ μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για να αγωνιστούμε από κοινού για την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού".

Στο ερώτημα τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό ο οποίος σε λίγη ώρα θα δώσει ομιλία στο συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" τόνισε πως "προτιμάμε να του μιλήσει ο λαός".

Αυτήν την ώρα μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου έχουν συγκεντρωθεί και εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και εκπαιδευτικοί που είχαν προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας.

Κινητοποιούμαστε σημερα γιατι η κυβέρνηση με προσχημα την πανδημία, κανει μια επιθεση σε ολο τον χαρτη των κοινωνικών δικαιωμάτων που με αγώνες κατακτήσαμε ολα αυτα τα χρονια. Δε θα επιτρέψουμε να διαλυθεί και μα ιδιωτικοποιηθεί το υγειον.σύστημα. Διεκδικούμε Άρση όλων ταων αναστολών εργασίας, Ένταξη στα ΒΑΕ
Αύξηση μισθών, Ισχυρή Δημόσια Υγεία" δηλωσε στο makthes.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχαλης Γιαννακος. 

Οι διαδηλωτές βρίσκονται τώρα στην οδό Τσιμικσκη με Κάρολου ντηλ και περιμένουν να περάσουν απο Αγίας Σοφίας όσοι είχαν αφετηρία την Καμάρα και κατόπιν να συνεχίσουν. 



Η πορεια συνεχίζει, πέρασε από το ύψος της Δ.Γούναρη και τώρα έφτασε στη ΧΑΝΘ Φτασαμε ΧΑΝΘ με την αστυνομία να εχει στησει φραγμό λιγο πριν απο το Βελλιδειο.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.