ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ και 3ης Σεπτέμβρη το ΠΑΣΟΚ

Βαγγέλης Στολάκης27 Αυγούστου 2023

Το στίγμα του στη Θεσσαλονίκη θέλει να αφήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ως βουλευτής της πρώτης εκλογικής περιφέρειας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν πλήθος δράσεων, επισκέψεων και συναντήσεων ενόψει της παρουσίας του στην 87η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. Προηγουμένως, την 3η Σεπτέμβρη, γενέθλια ημέρα του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να αναπτύξει το όραμά του για την σύγχρονη Κεντροαριστερά σε εκδήλωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Μετά τις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου όπου το κόμμα κατέγραψε αύξηση των ποσοστών του το ΠΑΣΟΚ έχει άλλες δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα μόλις λίγων μηνών, προκειμένου να ενισχύσει την δυναμική του. Από τη μία οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα πεδίο όπου το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά «δυνατό» έχοντας ένα πλούσιο στελεχιακό δυναμικό στους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και από την άλλη τις ευρωεκλογές, στις οποίες αποτελεί κοινό μυστικό πως η Χαριλάου Τρικούπη διεκδικεί την δεύτερη θέση μετά την ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν ο κ. Ανδρουλάκης επιθυμεί να κάνει... είσοδο στο φθινόπωρο και τον χειμώνα η οποία δεν θα περάσει απαρατήρητη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται από το βήμα της Βουλής να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με φόντο τις στάχτες που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες και οι προηγούμενες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, το νέο επεισόδιο οπαδικής βίας και φυσικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εστιάσει σε ζητήματα καθημερινότητας, που είναι και εκείνα που απασχολούν τους πολίτες οι οποίοι δύσκολα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους παρά τα κυβερνητικά pass που δίνονται.

Πολυήμερη παρουσία

Στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη αυτή την περίοδο γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της ΔΕΘ. Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη θα είναι πολυήμερη (τέσσερις ημέρες) και το πρόγραμμά του, που είναι υπό διαμόρφωση θα περιλαμβάνει πλην της ομιλίας του στο «Ιωάννης Βελλίδης» (το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αφιερώσει μεγάλο κομμάτι στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την χώρα), επισκέψεις σε γειτονικούς νομούς, συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, δράσεις σε περιφερειακούς δήμους με έμφαση τις περιοχές της δυτικής πλευράς της πόλης και συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου.

Φέτος, δεν προγραμματίζεται συνέντευξη Τύπου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όπως έγινε πέρσι. Ωστόσο, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται με παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ αλλά και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του να αναφερθεί στις δυνατότητες και τις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, της οποίας άλλωστε είναι βουλευτής.

Στην Αγγελάκη το γραφείο προέδρου

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πόλη θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια που πολιτικού του γραφείου, μία δομή που ο ίδιος είχε προαναγγείλει όταν έκανε γνωστό πως θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη. Παρά την αναζήτηση συνεργατών και φίλων για να βρεθεί χώρος πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους, τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποφάσισε να μισθώσει χώρο λίγο πιο μακριά. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης το γραφείο θα βρίσκεται στην οδό Αγγελάκη, στον αριθμό 3. Επικεφαλής αυτού, εκτός απροόπτου θα αναλάβει ο Γραμματέας Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Σαρηγιάννης, στενός συνεργάτης του αρχηγού του κόμματος. Το γραφείο θα στελεχωθεί από γραμματείς και υπαλλήλους, ενώ πρόθεση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη είναι να συγκεντρώνονται εκεί όλα τα προβλήματα της πόλης και σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Επιτροπές σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης να γίνονται σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή και να αναδεικνύονται τα επιμέρους ζητήματα.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 27.08.2023
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.