ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Καστοριά και Ηλεία

MakThes Team30 Ιουλίου 2023

Σε ύφεση βρίσκονται οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες, Σάββατο σε Καστοριά και Ηλεία.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα με την φωτιά στον Νομό Καστοριάς και συγκεκριμένα στον Γράμμο και την τοπική κοινότητα του Τριλόφου.

 Η φωτιά οριοθετήθηκε χθες το βράδυ μετά από ώρες μάχης που έδωσαν οι πυροσβέστες. Η φωτιά έκανε αρκετά στρέμματα, ωστόσο κατάφεραν να την οριοθετήσουν και να μην επεκταθεί σε μεγαλύτερη δασική έκταση.

 Στο σημείο παραμένει το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής καθώς υπάρχουν αρκετά δύσβατα σημεία στα οποία υπάρχουν ξερά ξύλα και κορμοί δέντρων από το βράδυ που συνεχίζουν να «καπνίζουν» και οι πυροσβέστες επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή τους.

Πολύ καλή εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, και οι τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, καθώς και στην περιοχή Φαναράς, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, και στις τρεις περιοχές επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Καμία από τις δύο πυρκαγιές δεν εμπνέει ανησυχία.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.