ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ στα γραφεία της «ΜτΚ» και του makthes.gr (φωτ.)

Ελένη Θεοδωρίδου11 Δεκεμβρίου 2023

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδώτη παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι της Εφημερίδας «Μακεδονία» και του makthes.gr.

Το σεμινάριο πραγματοποίησαν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος το πρωί της Δευτέρας 11/12 στα γραφεία της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη.

Οι εθελοντές που πραγματοποίησαν το σεμινάριο ήταν οι Μαρία Κοκκίνου, Χριστίνα Βλαχοπούλου, Ρένα Θωμαΐδου, Μαρία Καραμητρούδη και Βαγγέλης Σιδηρόπουλος.

Οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν έμαθαν για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, τους τρόπους χρήσης του απινιδωτή, τόσο σε ενήλικες όσο και παιδια, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών πνιγμού και πνιγμονής ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν εξάσκηση σε προπλάσματα.


«Είναι πολύ σημαντικές γνώσεις που σώζουν ζωές», είπε η  Χριστίνα Βλαχοπούλου, μέλος των εθελοντών. «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε αυξανόμενο ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για τέτοια σεμινάριο. Ο κόσμος πλέον έχει δει ανθρώπους να χάνονται και να σώζονται από απινιδωτή και πλέον  αντιλαμβάνεται την σημασία τους» προσθέτει.

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος προσφέρει τις υπηρεσίες της κυρίως στα όρια του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Η ομάδα πραγματοποιεί σεμινάρια σε σχολεία αλλά και σε ενδιαφερόμενους πολίτες. Εδώ και έξι χρόνια έχουν καταγράψει και τους 37 απινιδωτές που βρίσκονται στα όρια του δήμου ενώ οι δράσεις τους εκτός από τις πρώτες βοήθειες επεκτείνονται στην υγειονομική υποστήριξη, τη δασοπροστασία, την ενημέρωση και τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις.





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.