ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σιδηροδρομικό ατύχημα Αυλίδα: Η κίνηση των μηχανοδηγών που έσωσε ζωές (βίντεο, φωτ.)

MakThes Team30 Ιουλίου 2024

Στην ψυχραιμία και τους χειρισμούς των μηχανοδηγών οφείλεται το γεγονός ότι δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι στο σιδηροδρομικό ατύχημα που έγινε σήμερα, Τρίτη στην Αυλίδα έξω από τη Χαλκίδα, όταν επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με νταλίκα που έπεσε πάνω στις γραμμές του τρένου, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.


Όπως εξήγησε ο τελευταίος, μία κίνηση των δυο μηχανοδηγών απέτρεψε τα χειρότερα, μόλις είδαν τη νταλίκα να έχει πέσει στις γραμμές. Το ατύχημα έγινε σε στροφή της γραμμής και «ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το εμπόδιο σε μικρή απόσταση. Έκαναν χρήση της ακαριαίας πέδησης. Υπολόγισαν ότι θα σταματούσαν στη νταλίκα, όμως πίσω από τη νταλίκα κρυβόταν το κοντέινερ που έκανε και τη μεγαλύτερη ζημιά. Το ευτύχημα είναι ότι χτύπησε την καμπίνα των μηχανοδηγών στο δεξί μέρος και εκείνοι, έξυπνα ενεργώντας, πήγαν στο αριστερό μέρος και σώθηκαν», πρόσθεσε ο Π. Τερεζάκης.


Επίσης, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών στον οποίον θα παραδοθούν τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του τρένου, δηλαδή ο ταχογράφος. Το ίδιο θα γίνει και με τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Έτσι, οι δύο φορείς θα διαπιστώσουν την ταχύτητα και την απόσταση πέδησης.


Έπειτα, θα εκδοθεί το πόρισμα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο μηχανοδηγοί είναι καλά στην υγεία τους, αλλά σοκαρισμένοι, όπως είπε τουλάχιστον ο Π. Τερεζάκης.

Πώς έγινε το ατύχημα με το τρένο και το φορτηγό: Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ εξηγεί from Orange Press Agency on Vimeo.

Ατύχημα με αμαξοστοιχία έξω από τη Χαλκίδα: Το «μαύρο κουτί» από το φορτηγό και η απομάκρυνσή του from Orange Press Agency on Vimeo.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.