ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που ξυλοκόπησε τη σύντροφο του - Σε καταφύγιο της ΕΛ.ΑΣ. η καταγγέλλουσα (βίντεο)

MakThes Team28 Ιουνίου 2024

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει η δίκη του δημοσιογράφου που καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία, ο οποίος παραμένει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Την Τετάρτη 26/06 η δίκη αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές για σήμερα 28/06.

Η υπόθεση του Αυτοφώρου αφορά την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή που του απήγγειλε ο Εισαγγελέας μετά την καταγγελία της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου.

Το δικαστήριο θα καλέσει να καταθέσουν στην δίκη τόσο την σύντροφο όσο και την εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορούμενου, οι οποίες τον καταγγέλλουν για περιστατικά βίας. Παράλληλα οι δύο γυναίκες θα ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο δημοσιογράφος .

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης αφορά μόνο πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας και εκκινεί εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι δεν θα πράξη βίας εντός της οικογένειας , ότι θα μετοικήσει σε περίπτωση συνοίκησης αν ζητηθεί από το θύμα, να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό- θεραπευτικό πρόγραμμα κ.α. Αν ευοδωθεί η όλη ενέργεια ,με την συμφωνία όλων των μερών και την έκδοση σχετικών διατάξεων της Δικαιοσύνης ,τότε ο κατηγορούμενος οφείλει να συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών. Η διαδικασία τότε ολοκληρώνεται και στην συνέχεια εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά η διαμεσολάβηση.

Για τον δημοσιογράφο έχει εκκινήσει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία σχετικά με προγενέστερα περιστατικά που καταγγέλλονται σε βάρος του.

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά»

Όπως, άλλωστε, προκύπτει από την κατάθεση της 30χρονης, η ένταση και η αψιμαχία με το σύντροφό της ήταν εξαιρετικά βίαιη.

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά. Πήγα στο ΚΑΤ και 01.18 τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε να μου στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα, ενώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο. Μου έλεγε ότι είναι κάτω από το σπίτι μου και ότι θέλει να μου μιλήσει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η 30χρονη καταγγέλλουσα, ενώπιον των αστυνομικών αρχών.

Ωστόσο, ο εφιάλτης δεν σταμάτησε εκεί. Ώρες αργότερα μετά το περιστατικό, ο 45χρονος επανήλθε στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με την 30χρονη: «Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 20.30, άρχισε να με καλεί στο τηλέφωνο, κάτι που μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία. Στις 23.00 το βράδυ επικοινώνησα με την εν διαστάσει σύζυγό του και με ενημέρωσε ότι και αυτήν την απείλησε μέσω τηλεφώνου».

Η 30χρονη δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή με την εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της, όπου οι δύο γυναίκες αντάλλαξαν πληροφορίες για τα βιώματά τους με τον 45χρονο. Τότε η 30χρονη αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία.

Στο μεταξύ, η 30χρονη καταγγέλλουσα σύντροφός του, παρά το γεγονός πως αρχικά αρνήθηκε να μεταφερθεί σε safe house της ΕΛ.ΑΣ., όσο η δικαστική διαδικασία εξελίσσεται, πήρε την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας. Η 30χρονη δημοσιογράφος ζήτησε να φιλοξενηθεί σε αυτά τα ιδιότυπα μυστικά κρησφύγετα, καθώς νιώθει απειλή από τον 45χρονο, ο οποίος κρατούνταν μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε και μεταφέρθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Τι ισχυρίζεται ο 45χρονος: "Με χτύπησε στο στήθος με τις παλάμες της"

Άλλη εκδοχή στα γεγονότα έδωσε ο 45χρονος. Παραδέχτηκε μετά τη σύλληψη του πως υπήρξε φραστικό επεισόδιο το βράδυ της Κυριακής, αλλά πως εκείνη που χειροδίκησε ήταν η 30χρονη σύντροφος του.

"Στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ μας. Δέχτηκα σωματική βία και εξυβρίσεις από τη σύντροφό μου. Με χτύπησε στο στήθος μου με τις παλάμες της. Με χαστούκισε πολλές φορές στο πρόσωπο με συνέπεια την πρόκληση αιμορραγίας στο αριστερό μου αυτί", ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος.

Ο 45χρονος μάλιστα ζήτησε την ποινική δίωξη της συντρόφου του για το αδίκημα της σωματικής βίας και της εξύβρισης.

Οι αξιωματικοί από την πλευρά τους ζήτησαν να εξεταστούν και οι δύο από ιατροδικαστή και τους ενημέρωσαν για το κουμπί πανικού, το οποίο κι έλαβαν η 30χρονη και η 36χρονη αλλά αρνήθηκε να λάβει ο 45χρονος.

Δεν ειδοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό την αστυνομία 

Ο γιατρός στο ΚΑΤ που την εξέτασε την 24η Ιουνίου καταχώρησε το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων ως «ξυλοδαρμό», ωστόσο δεν προχώρησε σε καταγγελία, όπως ορίζει η νομοθεσία.«Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Εξετάστηκε από τους γναθοχειρουργούς και έφυγε για το σπίτι της», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Από τη στιγμή που ανέφερε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού με βάση τη νέα νομοθετική ρύθμιση θα έπρεπε να ειδοποιήσουν την αστυνομία», ξεκαθάρισε. 



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.