ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα ο Ανδρουλάκης (φωτ.)

MakThes Team19 Ιουνίου 2024

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην τοποθέτησή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποτυχία του στόχου για τη δεύτερη θέση, ενώ «μοίρασε» αριστερά και δεξιά κατηγορίες σε στελέχη και βουλευτές για τοξικότητα και αποδόμηση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στην αρχή της κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας έκανε επίθεση με το «καλημέρα» στους αμφισβητίες, επανέλαβε κραδαίνοντας την απειλή των διαγραφών ότι δεν θα ανεχτεί στη συνέχεια τοξικό λόγο και απαξίωση της πορείας και παρέπεμψε για τον Οδικό Χάρτη των πρωτοβουλιών, μετά το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες που έθεσαν στελέχη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προς το τέλος του μήνα. Αυτήν την ώρα έχει πάρει το λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος ξεκίνησε με έντονα επικριτική διάθεση.

Η συνεδρίαση που ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι γίνεται στον απόηχο των προειδοποιήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη για διαγραφές όσων συντηρούν κλίμα τοξικότητας μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων αλλά και στη σκιά της αμφισβήτησης του προέδρου του κόμματος από κορυφαία στελέχη μετά τις ευρωεκλογές. Σημειώνεται πως δεν αναμένονται ψηφοφορίες.


Τυπικά, η συνεδρίαση έχει ως αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ωστόσο το γεγονός ότι η συνεδρίαση είναι κοινή σημαίνει ότι το παρών θα δώσουν και οι βουλευτές που την επόμενη των Ευρωεκλογών, έσπευσαν να θέσουν θέμα ηγεσίας και να ζητήσουν άμεσα εκλογές για νέο πρόεδρο.

Γι' αυτό και έχει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δεν έχει δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση για να δει πόσοι και ποιοι θα βρεθούν απέναντί του.

Ανάμεσά τους ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τους πρώτους που έσπευσαν να αμφισβητήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας ότι «δεν μπορεί κάποιος να του ζητάει δημοκρατικά να πάει σε εκλογές και αυτός να επικαλείται το φόβο των διαγραφών. Είναι σαν να φοβάται τις εκλογές».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.