ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη το ΚΥΣΕΑ

MakThes Team11 Οκτωβρίου 2023

Συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και υπό το βάρος των εξελίξεων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αξιολογηθεί η κατάσταση στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς επίσης θα εκτιμηθεί και το ενδεχόμενο επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή η όξυνση στη Μέση Ανατολή. Υπό αυτό το πρίσμα θα συζητηθεί ο συντονισμός ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να λάβουν θέση για το ζήτημα του Ισραήλ. Η έκκληση Δένδια έγινε κατά την προσέλευσή του στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Ποια στάση τηρεί η Ελλάδα

Όπως διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση» και υπό αυτό το πρίσμα «αυτό πρέπει να το κάνουν όλες οι χώρες της Συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μία αμυντική συμμαχία. Η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς προσέβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, κατά τη συμμετοχή του στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου, στο Μουσκάτ του Ομάν δήλωσε ότι «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.