ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρή επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Έχεις τελειώσει» - «Αυτές είναι οι καλές σου μέρες, θα φύγεις» (βίντεο)

MakThes Team13 Νοεμβρίου 2023

Στην πιο σκληρή επίθεση από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν προς τον Μπένιαμιν Νετανιάχου, λέγοντας του ότι «Νετανιάχου τέλειωσες».

Ο πρόεδρος Ερντογάν σε εκδήλωση στη Κωνσταντινούπολη, επιτέθηκε με σκληρές φράσεις στον πρωθυπουργό του Ισραήλ επαναλαμβάνοντας ότι το παρόν του είναι καλύτερο από το αύριο.

‘‘Έι Νετανιάχου, όπως είπα και στο αεροπλάνο αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Αυτές οι μητέρες μυρίζουν τα πτώματα αυτών των μωρών που έχουν πεθάνει και τα πηγαίνουν στον τάφο. Ο οίκτος τους δεν θα σε σώσει. Νετανιάχου, να ξέρεις ότι έχεις τελειώσει, έχεις τελειώσει. Τα βάσανα των καταπιεσμένων θα φτάσουν στο τέλος τους… Θα φύγεις!”.

Επιστρέφοντας από την έκτακτη ισλαμική σύνοδο Κορυφής στη Σαουδική Αραβία, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε έτοιμος να λάβει νέα διπλωματική πρωτοβουλία.

«Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε εγγυήτρια χώρα», επανέλαβε και δήλωσε πως θα καλέσει μία προς μία τις χώρες που απείχαν στην ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ προκειμένου να τις πείσει να συνταχθούν για μια κατάπαυση του πυρός.

«Θα επισκεφθώ σύντομα τη Γερμανία και θα μεταφέρω μηνύματα στην Ευρώπη σχετικά με τον πόλεμο. Θα δούμε τι πραγματικά σκέφτονται οι Γερμανοί για τη Γάζα. Η Τουρκία, μαζί με την Αίγυπτο και τις χώρες του Κόλπου πρέπει να πιέσουν την Ουάσιγκτον να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δηκτική αναφορά στον Μπάιντεν

Ο Ερντογάν είπε πως δεν σκοπεύει να καλέσει τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. «Δεν θα ήταν σικ να καλέσω εγώ τον Μπάιντεν. Ήταν στην περιοχή μας και θα μας φιλοξενεί συχνά από εδώ και πέρα», είπε.

»Η Γάζα είναι η γη του παλαιστινιακού λαού. Η Αμερική πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό. Αν ο Μπάιντεν έχει τη στάση ότι “η Γάζα δεν είναι γη του παλαιστινιακού λαού, αλλά η γη αυτών των εποίκων κατοίκων, του Ισραήλ”, είναι ήδη αδύνατο να συμφωνήσουμε. Αλλά η περιοχή μας πρέπει να απαλλαγεί από τις χώρες που έρχονται από δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και θέλουν να αποκτήσουν δικαιοδοσία εδώ», επισήμανε.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.