ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαριστική καταγγελία στη Χαλκίδα: 11χρονος φέρεται να βίασε 7χρονο - Συνελήφθησαν και οι γονείς του

MakThes Team08 Απριλίου 2024

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας ανηλίκων βλέπει το φως της δημοσιότητας καθώς 11χρονος φέρεται να βίασε έναν 7χρονο στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει το eviathema.gr, η καταγγελία έγινε το πρωί του Σαββάτου από τους γονείς του 7χρονου οι οποίοι ανέφεραν ότι ο ανήλικος βίασε το παιδί του. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε οικισμό των Ρομά, στην περιοχή των Ψαχνών.

Όπως κατήγγειλαν στην αστυνομία, το 7χρονο παιδί πήγε στους γονείς του και είπε ότι ο 11χρονος που ήταν φίλος του, προχώρησε στην πράξη αυτή, με τις αρχές να συλλαμβάνουν τους γονείς του 11χρονου, με την κατηγορία παραμέλησης ανηλίκου. Μένει να γίνει η εξέταση από ιατροδικαστή, για να αποδειχθεί αν ισχύουν τα όσα κατήγγειλε η οικογένεια του φερόμενου θύματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ οι βιασμοί ανηλίκων έχουν αυξηθεί ραγδαία και καταγγέλλονται σε εβδομαδιαία βάση!

Πώς γίνεται μια καταγγελία για παιδικό βιασμό

Η επικοινωνία γίνεται δωρεάν και ανώνυμα ως εξής:

  • Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
  • Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.
  • Επίσης μπορεί να γίνει αναφορά online στο CyberTipline Hellas που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα (ΕΔΩ).


    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.