Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.
Μερίδες 8
Προετοιμασίας 10'
Μαγειρέματος 45'
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του μέρος)
1 κλαδάκι σέλερι
1 φέτα bacon
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
40 ml (1 σφηνάκι) whisky
Αλάτι
Πιπέρι
1,5 Ζωμός λαχανικών
Για το σερβίρισμα
320 γρ. τυρί Stilton
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το μπέικον και το καλαμπόκι.
Συνεχίζουμε το άχνισμα για 3-4 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ ξαφρίζοντας συχνά.
Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα.
Σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βράζουμε το whisky (πιθανόν να βγάλει φλόγα όταν φτάσει στο σημείο βρασμού) και το προσθέτουμε στη σούπα.
Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά πιάτα με θρυμματισμένο το τυρί stilton.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ
Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου