ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σπ. Πέγκας: Η προσπάθεια για συγκλίσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών συνεχίζεται

Βαγγέλης Στολάκης12 Ιουλίου 2023

Την πρώτη τους... κοινή εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της συμπόρευσής τους ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης έκαναν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Οι δυο παρατάξεις «Θεσσαλονίκη για Όλους» και «Οικολογία Αλληλεγγύη» ανακοίνωσαν χθες πως ενώνουν τις δυνάμεις τους για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Ωστόσο, σε σημερινή συνάντηση που συνάντησή του με δημοσιογράφους ο κ. Πέγκας έκανε λόγο για «το πρώτο βήμα των συνεργασιών και των συγκλίσεων που έγινε» και πως θα συνεχίσει να συζητά με επικεφαλής άλλων παρατάξεων με τους οποίους έχει «το ίδιο αξιακό σύστημα» όπως είπε και κοινές αυτοδιοικητικές προτάσεις.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο ίδιος και οι συνεργάτες του δουλεύουν καθημερινά το πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιαστεί σε τρεις εκδηλώσεις με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 18 Ιουλίου 2023.

Ο κ. Πέγκας τόνισε ότι η παράταξή του δεν θα υποσχεθεί ότι θα καθαρίσει την πόλη σε 50 ή 100 ημέρες, όπως κάνουν άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά θα καταθέσει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί με κοινωνικές συμμαχίες και την στήριξη των εργαζομένων, τους οποίους όπως τόνισε γνωρίζει άλλωστε από την θητεία του στο δήμο ως αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, που θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Πέγκα απηύθυνε και ο ίδιος πρόσκληση σε άλλες δυνάμεις να ανταποκριθούν στην πρόσκληση για την δημιουργία σύγχρονων πόλεων και να «αποκτήσει η Θεσσαλονίκη πρόσωπο σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης» όπως τόνισε.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη, Νίκος Φωτίου που σχολίασε ότι «ο Σπύρος Πέγκας νοιάζεται για τους πολίτες και την πόλη, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης και ο δημοσιογράφος Παύλος Νεράντζης που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Πέγκα. Υπενθυμίζεται πως υπέρ του Σπύρου Πέγκα για τη θέση του δημάρχου έχει ταχθεί και ο πρώην δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Σημειώνεται πως όπως έκανε γνωστό ο κ. Πέγκας τα γραφεία της παράταξης αναμένεται να λειτουργήσουν επί της οδού Τσιμισκή 126. 

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.