ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σπύρος Πέγκας: «Η Θεσσαλονίκη δεν θα αντέξει άλλη μια χαμένη πενταετία» (φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης18 Ιουλίου 2023

Υπό «αντίξοες» συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» Σπύρος Πέγκας παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του καλώντας τους Θεσσαλονικείς να το στηρίξουν στον κινηματογράφο «Ελληνίς». 

Με σλόγκαν «Έχουμε Εμπειρία, Έχουμε Σχέδιο, Θα το κάνουμε Πράξη» ο Σπύρος Πέγκας δήλωσε πως στόχος του ιδίου και των συνεργατών του είναι να αλλάξει η εικόνα και το πρόσωπο της πόλης.

«Έχουμε σχέδιο και τους κατάλληλους ανθρώπους» σημείωσε ο κ. Πέγκας ζητώντας από τους παραβρισκόμενους να στηρίξουν την προσπάθειά.


«Οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες. Η Θεσσαλονίκη δεν θα αντέξει άλλη μια χαμένη πενταετία, δεν θα αντέξει άλλη μια κακή δημαρχία Ζέρβα ή σαν του Ζέρβα. Και εμείς δεν θα αντέξουμε άλλη μια πενταετία παραμέλησης, έλλειψης φροντίδας και απαξίωσης» τόνισε ο κ. Πέγκας

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματός του ο κ. Πέγκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά:

Στο Πράσινο και την σπουδαιότητα της υιοθέτησης «πράσινων» πολιτικών, ενώ αναφέρθηκε και στην σύμπραξη με την παράταξη «Οικολογία- Αλληλεγγύη». «Διεκδικούμε ένα πράσινο μητροπολιτικό πάρκο για την πόλη μας, πράσινες διαδρομές, όπου κάθε νησίδα πρασίνου θα εμπλουτιστεί και θα ενωθεί με κάποια νέα δεντροφύτευση και δημιουργία πάρκου, τα σχολεία μας θα πρασινίσουν και η άσφαλτος και το τσιμέντο στις αυλές θα αντικατασταθεί από κήπους και αστικά άλση. Ήπιες στην αρχή, δραστικότερες και συνεπέστερες στη συνέχεια αστικές αναπλάσεις, πάρκα τσέπης, μαζικές φυτεύσεις, πολιτικές κινήτρων για το πρασίνισμα των ακάλυπτων χώρων των πολυκατοικιών, πάρκο πρασίνου και μνήμης η πλατεία Ελευθερίας αύριο» είπε ο κ. Πέγκας.


Στην Καθαριότητα, τονίζοντας ότι εάν η παράταξή του διοικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης θα εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με αναμόρφωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την άμεση βελτίωση της αποκομιδής για ένα πρώτο συμμάζεμα της πόλης.

Στην προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο. «Θα σας τρελάνουμε στη νομιμότητα. Θα επικαιροποιήσουμε κάθε κανονισμό και θα διορθώσουμε κάθε διάταξη εξυπηρέτησης συμφερόντων που πέρασε η προηγούμενη διοίκηση. Θα σηκώσουμε ξανά τις ντιβανοκασέλες και θα απελευθερώσουμε τα πεζοδρόμια και το δημόσιο χώρο για τα παιδικά καρότσια, τους ανθρώπους με αναπηρίες και δυσκολίες μετακίνησης, για τους ηλικιωμένους» δήλωσε με έμφαση ο κ. Πέγκας.


Στο κυκλοφοριακό, αναφέροντας ενδεικτικά ότι θα επαναφέρει το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων και τα διαχωριστικά πασαλάκια. «Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την ταχύτητα των πολύπαθων αστικών λεωφορείων της πόλης. Στη συνέχεια θα ενθαρρύνουμε τη μετεπιβίβαση, τη συνοδευτική μετακίνηση, την κυκλική κίνηση μέσα στο κέντρο , την ηλεκτρο-κίνηση και τη μικρο-κινητικότητα. Θα πολεμήσουμε την παραβατικότητα και θα δημιουργήσουμε περιφερειακά πάρκινγκ» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στην ψηφιακή διακυβέρνηση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Πέγκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχικότητα των πολιτών.

Στην Κοινωνική Πολιτική τονίζοντας ότι απαιτούνται νέες δομές και αναβάθμιση των υπαρχουσών.


Αναλύοντας το όραμά του για την πόλη ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε πως είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση μιας δυναμικής όπως είπε πολιτικής εξωστρέφειας, προβολής στο εξωτερικό, επανέναρξης του προγράμματος «Διπλωματία των Πόλεων» και της πρωτοβουλίας «Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη».

«Θα καλλιεργήσουμε δυναμικά με ένα νέο σύνθημα και μια καινούργια θεσμική οντότητα, που θα ενώσει τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, το Invest in Thessaloniki, το επενδυτικό προφίλ της πόλης μας. Θα εξασκήσουμε πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων ανεξάρτητα, παράλληλα και συμπληρωματικά με τις εθνικές πολιτικές, για να φέρουμε δουλειές και νέες θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, θα βοηθήσουμε το τοπικό καινοτομικό οικοσύστημα της πόλης, τα παιδιά που βγήκαν από τα τοπικά πανεπιστήμια και σήμερα είναι επιχειρηματίες διεθνούς εμβέλειας να δυναμώσουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο μέσα από κοινά συνεργατικά roadshows και παρουσιάσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πέγκας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα μιλάνε συγκεκριμένα και όχι γενικά και αόριστα για τη Θεσσαλονίκη. «Θα σας βομβαρδίζουμε με την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία μας και το συγκεκριμένο απέναντι στο αφηρημένο και γενικόλογο. Θα σας πούμε για αυτό που ένας δήμος, μια δημοτική αρχή, μπορεί και έχει ως αρμοδιότητα να πράξει» είπε, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση εκλογής του στη θέση του δημάρχου η Θεσσαλονίκη θα κάνει στροφή «προς μια προοδευτική, πράσινη και αναπτυξιακή κατεύθυνση».


Ο κ. Πέγκας ρίχνοντας τα... καρφιά του προς κάποιες από τις άλλες υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί ανέφερε ότι μοναδικό μέλημά του είναι η βελτίωση της ζωής στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εν ενεργεία και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών οι: Ανδρέας Κουράκης, Χρήστος Ελευθεριάδης, Μόνικα Αΐβάζογλου, η Ρία Καλφακάκου, Σοφία Ασλανίδου, Αργυρώ Κουράκη ορισμένοι εκ των οποίων είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ. Πέγκα. Επίσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης όπως ο Αντώνης Ελευθεριάδης και η Νεκταρία Αγγελάκη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι του κόμματος όπως οι: Νικήτας Φραγκισκάκης, Γιάννης Πιτσιώρας, Στάθης Κουτσοχήνας, Ελένη Χριστιά κ.α.

Παρόντες ήταν επίσης οι: Γιάννης Ασλάνης, Τάσος Γεωργαντζής, Βίκυ Παπαδημητρίου, Ελένη Σωτηρίου κ.α.

Την στήριξή του εξέφρασε με χαιρετισμό του και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Πέγκα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο υποψήφιος δήμαρχος με τους υποψήφιους δημοτικούς της παράταξής του έβγαλαν την κλασική... αναμνηστική οικογενειακή φωτογραφία.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.