ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κασσελάκης - Βόμβα στο παραπέντε: Δεν πάμε σε εκλογές, έπεσαν οι μάσκες (βίντεο)

Βαγγέλης Στολάκης25 Φεβρουαρίου 2024

«Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά» ήταν η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στο ερώτημα της βουλευτού του κόμματος Όλγας Γεροβασίλη, εάν παίρνει πίσω τη φράση «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές» που είχε πει την Παρασκευή στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Η κα Γεροβασίλη που έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, είπε προηγουμένως ότι κανείς δεν μπορεί να έχει λευκή επιταγή στην Αριστερά για χρόνια και διαμήνυσε ότι θα πάρει πίσω την υποψηφιότητά της αν και ο ίδιος ανακαλέσει τη φράση εκείνη.

Σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Στ. Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου και ζήτησε καθαρή εντολή και να να γίνουν εκλογές στις 10 Μαρτίου προτρέποντας μάλιστα τους συνέδρους να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους.

Η κ. Γεροβασίλη που ακολούθησε στο βήμα σε έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής είπε στον πρόεδρο πως αν πάρει πίσω τη φράση «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές» όλα σταματάνε εκεί και δεν προχωρήσει η εκλογική διαδικασία. 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκ. Φάμελλος ο οποίος ζήτησε να μη γίνουν εκλογές αλλά συντεταγμένο και ενωμένο το κόμμα να πάει στις εκλογικές αναμετρήσεις ενώ ταυτόχρονα θα προχωράει ο μετασχηματισμός του.

Αμέσως μετά κι ενώ βρισκόταν σε εξελίξη ψηφοφορία για το αν θα πάνε σε εκλογές τις 10 Μαρτίου πήρε και πάλι το λόγο ο κ. Κασσελάκης ο οποίος απάντησε στην κ. Γεροβασίλη λέγοντας: «Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά». «Παιδιά αρκετά, δεν πάμε σε εκλογές – Επεσαν οι μάσκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν οι σύνεδροι έδειχναν να υπερψηφίζουν συντριπτικά την πρόταση Φάμελλου-Παππά-Γ. Τσίπρα περί αναβολής των εσωκομματικών εκλογών.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.