ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη δυτική Θεσσαλονίκη…ο Πύργος του Άιφελ, το Big Ben και το Κολοσσαίο (Φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης06 Ιουλίου 2021

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά περισσότερα από 500 παιδιά, μαθητές των 11 παιδικών σταθμών του δήμου Παύλου Μελά είχαν την ευκαιρία μέσα σε… έξι μόλις ημέρες να «ταξιδέψουν με ασφάλεια» και να ξεναγηθούν σε μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως είναι το Κολοσσαίο, ο Πύργος της Πίζας, τον Πύργο του Άιφελ, τον Λευκό Πύργο, το Big Ben!

Και όλα αυτά, περπατώντας μόλις λίγα δεκάδες μέτρα από το σχολείο τους σε ένα καταπράσινο σημείο της Θεσσαλονίκης, τον Βοτανικό Κήπο στην περιοχή της Σταυρούπολης, έναν από τους δέκα μόλις τέτοιους κήπους που υπάρχουν ολοκληρωμένοι στην ελληνική επικράτεια.

Η δράση “Τα παιδιά ταξιδεύουν με ασφάλεια” μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά, πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 28 Ιουνίου- 2 Ιουλίου.

Η ιδέα ανήκει στην αντιδήμαρχο Χαρά Αμανατίδου η οποία μαζί με τους συνεργάτες της θέλησαν την φετινή «δύσκολη» σχολική χρονιά, λόγω των συνεχών lockdown και της παύσης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας προσφέρουν στα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών, που στερήθηκαν φέτος τους φίλους τους, τους συγγενείς και τις εμπειρίες που αποκτά κανείς ταξιδεύοντας ένα «μακρινό ταξίδι» σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Για την υλοποίησή της ιδέας κατασκευάστηκαν μάλιστα, ομοιώματα γνωστών μνημείων και αξιοθέατων σε μεγάλες διαστάσεις, τα οποία τοποθετήθηκαν μέσα στον Κήπο.

Μιλώντας στο makthes.gr η κ. Αμανατίδου αναφέρει: «Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά μας επισκέφθηκαν τον πανέμορφο «Βοτανικό Κήπο» σε μικρές ομάδες, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα ισχύοντα μέτρα. Μέσα από την περιήγησή τους στον Βοτανικό Κήπο, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να “ταξιδέψουν” με ασφάλεια στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του κόσμου (Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία). Οδηγός στο ταξίδι τους «ο Σωτήρης», (από το κουκλοθέατρο ΤΙΚ ΝΙΚ). Με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τα ελληνικά νησιά, την Ιταλία, όπου επισκέφτηκαν το Κολοσσαίο και τον Πύργο της Πίζας, στη συνέχεια πέρασαν στη Γαλλία, όπου φωτογραφήθηκαν στον Πύργο του Eiffel, θαύμασαν τα έργα των ζωγράφων στις όχθες του Σηκουάνα και τέλος έφτασαν στο Big Ben στο Λονδίνο με τα χαρακτηριστικά κόκκινα λεωφορεία και τους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους. Μετά από μια τόσο μεγάλη διαδρομή, τα παιδία δέχτηκαν τα κεράσματα που ετοίμασαν οι μάγειρες των παιδικών σταθμών, πήραν τα αναμνηστικά από το ταξίδι τους και αποχαιρέτησαν τον Βοτανικό Κήπο με τα μαγικά κόλπα ενός κλόουν – μάγου».

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης αποτελεί έναν από τους δέκα ολοκληρωμένους βοτανικούς κήπους της ελληνικής επικράτειας με περισσότερα από 1000 είδη φυτών. Είναι ένας αστικός Βοτανικός Κήπος πέντε στρεμμάτων, μια όαση πρασίνου μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό. O Βοτανικός Κήπος είναι ένας περιφραγμένος χώρος που εσωτερικά οργανώνεται από διαδρομές, που επιτρέπουν στον επισκέπτη να παρατηρεί από κοντά τα φυτά και να έχει πρόσβαση οκτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 1996.







This page might use cookies if your analytics vendor requires them.