H ισχυροποίηση του αποτυπώματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στην αγορά της Μακεδονίας, με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί τον επόμενο στρατηγικό στόχο της Παγκρήτριας Τράπεζας, έπειτα από τη διεύρυνση της παρουσίας της στην Αττική, με την απορρόφηση της HSBC Ελλάδος, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλός της, Αντώνης Βαρθολομαίος.
Μιλώντας στο 1ο COBALT Market Update, ο κ.Βαρθολομαίος επισήμανε ότι το δίκτυο της Παγκρήτιας θα εμπλουτιστεί σύντομα από τα καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας.
«Φιλοδοξούμε να εξυπηρετήσουμε σε έκταση και βάθος τις ανάγκες των πελατών μας στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας και να γίνουμε σημείο αναφοράς στον χώρο των επενδυτικών υπηρεσιών, έναν χώρο από τον οποίο θεωρούμε ότι θα προέλθει η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος.
Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της διοίκησης της Παγκρήτιας, στην παρούσα φάση οι δύο τράπεζες αναμένουν το πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νομικής τους συγχώνευσης.
Έπειτα από τη συγχώνευση, περίπου 65 εργαζόμενοι, αλλά και τρία καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας (δύο στις Σέρρες και ένα στην Κατερίνη) θα περιέλθουν στο δίκτυο της Παγκρήτριας, η οποία αριθμεί επίσης τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη (τα δύο εξαρχής ως Παγκρήτια και το ένα ως αποτέλεσμα της απορρόφησης της HSBC).
Κατά το 1ο COBALT Market Update, ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου Mazars, Γεώργιος Λαγαρίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τη δυναμική αλλαγή που καταγράφεται στα μέτωπα της οικονομίας, των επιτοκίων και του τομέα των επενδύσεων, τονίζοντας ότι η διασπορά χαρτοφυλακίου καθίσταται αναγκαία σε έναν κόσμο «γεωοικονομικής διάσπασης», όπου όλα αλλάζουν αλλάζουν πιο δυναμικά από ποτέ.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της PIMCO, Βασίλης Μηλιάς, τόνισε ότι μετά τον πρόσφατο κύκλο ανόδου των επιτοκίων, οι αποδόσεις βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η σημερινή αγορά ομολόγων μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα για αποδόσεις αντίστοιχες με αυτές των μετοχών αλλά με μικρότερο κίνδυνο.
Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Allianz Global Investors, Dr. HansJorg Naumer, αφού τόνισε ότι η μετάβαση σε μια οικονομία με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα φαντάζει αδύνατη χωρίς την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη χαρακτήρισε ευκαιρία για τους επενδυτές και μια από τις μεγάλες δυνάμεις της «δημιουργικής ανατροπής».
Ο γενικός διευθυντής και διευθυντής επενδύσεων της Triton Asset Management, Αλέξανδρoς Μαγκλάρας, επεσήμανε τέλος τις ευκαιρίες που δημιουργούνται σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως στις τράπεζες, τα ακίνητα και τον τουρισμό.