ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

"Στήνεται" το εμβολιαστικό κέντρο στα περίπτερα της ΔΕΘ (Φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης03 Φεβρουαρίου 2021

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα περίπτερα 13 και 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εκεί όπου αναμένεται δημιουργηθεί το ένα από τα δυο μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα της Ελλάδας, μετά από απόφαση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Το δεύτερο θα "στηθεί" επίσης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λεωφόρου Κηφισίας

Στο περίπτερο 15 αυτές τις ημέρες τοποθετούνται διαχωριστικά, ενώ στο περίπτερο 13 «στήνονται» διάδρομοι. Τα δυο περίπτερα αναμένεται να είναι έτοιμα προς παράδοση στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε., Κυριάκο Ποζρικίδη η συνολική επιφάνεια που αναμένεται να προετοιμαστεί προς παράδοση είναι 10.000 τ.μ., ενώ η ακριβής ημερομηνία της έναρξης των εμβολιασμών δεν έχει καθοριστεί, καθώς όλα εξαρτώνται από το εμβολιαστικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε όλη τη χώρα.

«Κρίθηκε πως είναι κατάλληλο μέρος καθώς υπάρχει χώρος για στάθμευση των πολιτών και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός» εξηγεί ο κ. Ποζρικίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση μεταξύ των στελεχών της Διοίκησης ΔΕΘ- HELEXPO με την Πολιτική Προστασία έγινε στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ τα περίπτερα 13 και 15 αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέχρι και τον Αύγουστο, καθώς μετά θα πρέπει να αποδεσμευτούν για την πραγματοποίηση της 86ης ΔΕΘ. Υπολογίζεται πως συνολικά θα δημιουργηθούν 100 «γραμμές» εμβολιασμού.

Δείτε φωτογραφίες του makthes.gr:





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.