ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις εθνικές κάλπες από... μακριά!

Βαγγέλης Στολάκης27 Απριλίου 2023

Για την σημασία της συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές Ελλήνων του εξωτερικού, που θα συμβεί για πρώτη φορά στα χρονικά μιλά στο makthes.gr ο κ. Νίκος Θοεδωρόπουλος, Γραμματέας Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι μια αρχή. Οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να συμμετέχουν από τον τόπο διαμονής του» υποστηρίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο στις εκλογές του Μαΐου θα μπορέσουν να συμμετέχουν οι περίπου 30.000 Έλληνες της ομογένειες εκ των οποίων εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν οι 25.000 Έλληνες. Όπως εξηγεί ενόψει της δεύτερης διαδικασίας εάν υπάρξει, θα μπορέσουν να γραφτούν όσοι το επιθυμούν μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος εξηγεί πως οι περισσότερες εγγραφές έχουν γίνει από Έλληνες της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κύπρου, της Αμερικής, της Ελβετίας, της Ολλανδίας. «Στις δεύτερες εκλογές περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός της συμμετοχής επειδή δεν θα χρειαστεί να σταυρώσουν κάποιον» λέει.

Σε ό,τι αφορά την νεολαία, ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ υποστηρίζει πως υπάρχει ενδιαφέρον Ελλήνων που είτε εργάζονται στο εξωτερικό είτε σπουδάζουν. Μιλώντας για τον στόχο περί αυτοδυναμίας της ΝΔ αναφέρει πως είναι ρεαλιστικός και εφικτός.

/edit
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.