ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 30% η πληρότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Χαλκιδική

Βαγγέλης Στολάκης26 Ιουνίου 2021

Στο 30-35% κινείται η πληρότητα στον τουριστικότερο νομό της Βόρειας Ελλάδα, στην Χαλκιδική με τα μηνύματα ωστόσο, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή να είναι αισιόδοξα.

Όπως υποστηρίζουν μιλώντας στο makthes.gr αναμένουν να ανοίξουν προσεχώς κι άλλες αγορές, οι οποίες παραδοσιακά κάθε χρόνο επιλέγουν την περιοχή για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τον Ταμία της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Χαλκιδικής, Γιάννη Λασπά οι «πληρότητες στα ξενοδοχεία του νομού είναι χαμηλές, ωστόσο έχει αρχίσει να εμφανίζεται μια σχετική κινητικότητα. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία» αναφέρει ο κ. Λασπάς.

Όπως αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ο νομός δέχεται επισκέψεις από τα Βαλκάνια, κυρίως Σερβία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία. Οι επαγγελματίες του τουρισμού της Χαλκιδικής εναποθέτουν τις ελπίδες τους πλέον τις «κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Σημειώνεται πως στη Χαλκιδική υπάρχουν 550 περίπου ξενοδοχεία εκ των οποίων τα 165, ήτοι το 70% των κλινών είναι μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.  Όπως εξηγεί ο Αστέριος Ψαρογιάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Χαλκιδικής, τα καταλύματα αυτή την περίοδο ανέρχονται σε 30-35 ευρώ ανά διανυκτέρευση την ώρα που την αντίστοιχη χρονική στιγμή το 2019, προ Covid-19 δηλαδή, τα διαμερίσματα μισθώνονταν έναντι 45-50 ευρώ. Ο νομός διαθέτει περί τις 33.000 κλίνες σε 13.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις η πληρότητα ανέρχεται στο 30% με την εκτίμηση πως θα αγγίξει το 50-55%.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.