ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι αντιδράσεις των γονέων του 89ου δημοτικού και του 1ου ειδικού σχολείου - Τι απάντησε ο Στ. Αγγελούδης

Δημήτρης Λαζόπουλος10 Ιουνίου 2024

Συζήτηση αποκλειστικά για τη σχολική στέγη προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μιλώντας στην εξελισσόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα. 

Στην ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί θα γίνει διεξοδική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία και για τις ενέργειες που σχεδιάζει η νέα διοίκηση, εξήγησε ο δήμαρχος.

Σήμερα στην αίθουσα του Δ.Σ. βρέθηκαν γονείς από το 89ο δημοτικό σχολείο οι οποίοι αντιτίθενται στο λουκέτο, καθώς επίσης και γονείς του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου που αντιδρούν στην μετεγκατάστασή του από τη Νέα Παραλία στην Ξηροκρήνη.

«Δεν υπάρχει μέρα με το να μην ασχολούμαι με το πώς θα λύσω τα ζητήματα της σχολικής στέγης», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, και πρόσθεσε πως ευθύνη του δήμου είναι η κατασκευή των σχολείων και η συντήρησή τους. Υπενθύμισε, όμως, ότι η περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εκείνη που αποφασίζει για το πού θα φοιτούν τα παιδιά.

Δάνειο για δύο νέα σχολεία

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι αν παραστεί ανάγκη θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και τη σύναψη δανείου με στόχο να κατασκευαστούν δύο νέα σχολεία. Επανέλαβε, δε, ότι έχει θέσει το θέμα της σχολικής στέγης και δια ζώσης στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λειτουργεί σήμερα πέντε σχολεία σε λυόμενα κτίρια, τα οποία μάλιστα κρατούν από το 1978, όταν είχε γίνει ο καταστροφικός σεισμός. Τα δύο εξ' αυτών πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα και τα τρία μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για άλλα δύο χρόνια το πολύ.

Εισήγηση από ΤΕΕ

Ειδικά για το ζήτημα του 89ου δημοτικού σχολείου ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως αναμένει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας την εισήγηση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος το οποίο έκανε αυτοψία και γνωμάτευση με φόντο το ενδεχόμενο προβλημάτων στατικότητας. 

Για το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο είπε ότι έχει αιτηθεί στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης να φύγει η τελευταία από το κτίριο στην οδό Μύλου και να μεταφερθεί εκεί το σχολείο εφόσον συμφωνούν οι γονείς.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.