ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Φανάρι ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος μαζί με τους υπόλοιπους νεοεκλεγέντες (φωτ.)

MakThes Team16 Νοεμβρίου 2023

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι μητροπολίτες Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, Χρυσόστομος, Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, Ελασσώνος, Χαρίτων και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Νικηφόρος, καθώς και οι νεοεκλεγέντες μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου, Σεραπίων και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Ειρηναίος, και οι επίσκοποι Σκοπέλου, Νικηφόρος και Αμφιπόλεως, Χριστοφόρος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχθηκε τους αρχιερείς στην αίθουσα του θρόνου στο Φανάρι, μαζί με τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το fosfanariou.gr.


Ο νέοι αρχιερείς των τριών ιστορικών μητροπόλεων, των γνωστών «Νέων Χωρών», ζήτησαν και έλαβαν πριν από την ενθρόνισή τους, την ευχή του κ. Βαρθολομαίου.

Επίσης, ο μητροπολίτης Χαλκίδος, Χρυσόστομος παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον νεοεκλεγέντα βοηθό του επίσκοπο Σκοπέλου, Νικόδημο, αυτάδελφο του παρισταμένου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Νικηφόρου, και ο μητροπολίτης Κοζάνης, Παύλος τον νεοκλεγέντα βοηθό του επίσκοπο Αμφιπόλεως, Χριστόφορο.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους συνεχάρη για την εκλογή τους ενώ τους χάρισε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και τους ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία, και καλή διακονία.


Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στην πατριαρχική τράπεζα.




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.