ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σβήνει, γράφει ο Στέλιος Αγγελούδης- Ποιοι... ακούγονται για αντιδήμαρχοι

Βαγγέλης Στολάκης16 Νοεμβρίου 2023

Συμπληρώνει ένα ένα τα κομμάτια του παζλ της διοίκησής του ο Στέλιος Αγγελούδης. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο που του έχουν παραχωρήσει στον πρώτο όροφο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του δήμου ώστε να ενημερωθεί για τις εκκρεμότητες, την πορεία των έργων και την εικόνα των υπηρεσιών.

Ο κ. Αγγελούδης έχει ολοκληρώσει σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr τις επαφές του με τους εκλεγμένους συμβούλους της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη». Οι συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο... βολιδοσκόπησης των προθέσεών τους και των προτάσεών τους για την καλύτερη λειτουργία του δήμου. Θα ανακοινώσει το σχήμα της διοίκησής του στα τέλη του μήνα. Ο ίδιος σε όσους τον ρωτούν πάντως είναι "σφίγγα" και δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του ούτε στους στενούς του συνεργάτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης έχει «κλειδώσει» ο Σπύρος Βούγιας, σημερινός επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Αναμένεται να αξιοποιηθεί επίσης ο πρώην αντιδήμαρχος και σημερινός επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλης Γάκης, πιθανότητα λαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού. Εξάλλου, ο κ. Γάκης έχει εμπειρία ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Για την θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Δημαρέλλου, ενώ και ο Σάκης Αρναούτογλου που τερμάτισε πρώτος στην σταυροδοσία στις πρόσφατες εκλογές πιθανολογείται πως θα αξιοποιηθεί στο σχήμα της διοίκησης αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κώστας Τσιαπακίδης επίσης θα συμμετέχει όπως όλα δείχνουν στο σχήμα της διοίκησης αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το χαρτοφυλάκιο της δημοτικής αστυνομίας, ενώ «δεδομένοι» πρέπει να θεωρούνται επίσης οι Παντελής Καζαντζίδης και Κώστας Βασιλόπουλος.

Ως αντιδήμαρχος Αθλητισμού ακούγεται το όνομα της Κούλας Γιαννακίδου, πρώην Γενικής Γραμματέα Αθλητισμού, ενώ για το χαρτοφυλάκιο Παιδείας «παίζει» το όνομα της Έφης Θεοδωράκη.

Ο κ. Αγγελούδης αναμένεται να αξιοποιήσει επίσης σε θέσεις αντιδημάρχων την Δήμητρα Αγκαθίδου και τον αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας Πρόδρομο Νικηφορίδη, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο πρασίνου και συντηρήσεων.

Θέση στην διοίκηση ακούγεται ότι θα λάβει και ο Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, όπως και ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών Αθανάσιος Ζιώγας.

Στο σχήμα της διοίκησης κατά πληροφορίες θα αξιοποιηθούν επίσης οι Γιώργος Αρβανίτης και Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Για την θέση του προέδρου της ΔΕΠΘΕ ακούγεται το όνομα του Βασίλη Διαμαντάκη, ο οποίος και σήμερα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

Δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται επίσης να αξιοποιηθούν σε ρόλο εντεταλμένων συμβούλων.

Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.