ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αυτήν την ώρα στο Δικαστικό Μέγαρο στον 34χρονο που καλούσε σε συγκέντρωση κατά του Europride

MakThes Team01 Ιουλίου 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον 34χρονο που συνελήφθη, καθώς καλούσε πολίτες για συγκέντρωση κατά του Europride πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ τους βρίσκεται και ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος χαρακτήρισε «πολιτική κράτηση και πολιτική δίωξη», την σύλληψη του 34χρονου.

Μαζί με τον πρόεδρο της Νίκης, στο Δικαστικό Μέγαρο έδωσε το παρών και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος καταδίκασε επίσης τη σύλληψη του 34χρονου.

Ο 34χρονος αναμένεται να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ παραμένει κρατούμενος μετά την αναβολή της δίκης την περασμένη εβδομάδα. Έξω από την αίθουσα που επρόκειτο να δικαστεί, έχουν συγκεντρωθεί γύρω στα 30 άτομα, με σκοπό να συμπαρασταθούν στον 34χρονο.

Σε βάρος του, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια.

Ο 34χρονος κατηγορείται ότι μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει το περασμένο Σάββατο σε συγκέντρωση και πορεία «κατά της καταστροφής της οικογένειας προκειμένου να αντισταθούν στη χούντα των ΛΟΑΤΚΙ και της νέας τάξης πραγμάτων» με αφορμή το Europride που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε απαγορευτεί με απόφαση της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, σημεία της συνέντευξης του 34χρονου στον ραδιοφωνικό σταθμό αναπαράχθηκαν και από ιστοσελίδες. Ο ίδιος εντοπίστηκε χθες έξω από το σπίτι του στη Σταυρούπολη και προσπάθησε να ξεφύγει, ενώ μετά κρύφτηκε μέσα στην οικία του. Τελικά οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες παρουσία δικαστικού λειτουργού.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.