ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παγκόσμια συγκίνηση για τα Πόκεμον: Ο Ας Κέτσαμ κέρδισε επιτέλους το Παγκόσμιο (βίντεο)

Ελένη Θεοδωρίδου15 Νοεμβρίου 2022

Έπρεπε να τριανταρίσει η γενιά του '90 για να το ζήσει αυτό: Ο Ας Κέτσαμ, ο πρωταγωνιστής της σειράς Πόκεμον και ήρωας των παιδικών μας χρόνων, κέρδισε επιτέλους το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι θαυμαστές του franchise δε θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι αφού ο αγαπημένος χαρακτήρας εκπλήρωσε το όνειρό του και έγινε ο πιο δυνατός εκπαιδευτής Πόκεμον στον κόσμο. Πέρασαν πάνω από 25 χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου όταν έθεσε το στόχο να γίνει ο... very best, that no one ever was, (που λέει και στο κλασικό πια τραγούδι των τίτλων) και επιτέλους τα κατάφερε.

Η σειρά ξεκίνησε το 1997 και έχει προβάλει περισσότερα από 1.200 επεισόδια. Η τελική μάχη έγινε στο τελευταίο επεισόδιο του Pokémon Ultimate Journeys: The Series το οποίο προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Η τελευταία μάχη του Aς εναντίον του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Λεόν, διήρκεσε τέσσερα επεισόδια. Στο επεισόδιο 132 έχουμε το αποκορύφωμα ολόκληρου του franchise με τον Ας να στέφεται παγκόσμιος νικητήε. Ο Πίκατσου νικάει τον Τσάριζαρντ του Λεόν σε μια επική μάχη ενώ από τις κερκίδες παρακολουθούν παλαιότεροι αγαπημένοι χαρακτήρες της σειράς όπως η Μέι, η Μίστι, o Καθηγητής Όουκ και ο Μπροκ.

Χαμός στην Ιαπωνία

Η είδηση προκάλεσε φρενίτιδα στους απανταχού φανς της σειράς οι οποίοι υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια. Πολλοί ήταν αυτοί που μεγάλωσαν παρακολουθώντας το δίδυμο Ας-Πίκατσου και τα Πόκεμον κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές τους ακόμα κι αν δεν παρακολουθούν τη σειρά όλα αυτά τα χρόνια. '

Η νίκη του Aς έχει γιορταστεί σε όλο τον κόσμο, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους εορτασμούς έγινε στο Τόκιο το βράδυ της Παρασκευής. Όλες οι μεγάλες οθόνες που περιβάλλουν την εμβληματική πλατεία Shibuya Scramble ήταν αφιερωμένες στη νίκη του Aς (που στην Ιαπωνία, χώρα καταγωγής του, ονομάζεται Satoshi). Στα βίντεο φαίνεται χιλιάδες κόσμου να έχουν συγκεντρωθεί και να πανηγυρίζουν για τη νίκη του Ας σαν να ήταν πραγματικό αθλητικό γεγονός.

Το Twitter πήρε... φωτιά

Μπορεί το επεισόδιο να αργήσει ακόμα να προβληθεί παγκοσμίως αλλά οι θαυμαστές του franchise, που εκτείνονται σε παγκόσμια εμβέλεια, δεν άργησαν να το δουν στο διαδίκτυο. Η πολυπόθητη νίκη προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και οι φανς του στο Twitter εξέφρασαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους ποστάροντας στο χάσταγκ #anipoke

Το ερώτημα τώρα στο μυαλό όλων είναι ποια θα είναι η τύχη της σειράς. Θα συνεχίσει να ακολουθεί τον Ας και τον Πίκατσου στο ταξίδι τους, παρόλο που πέτυχαν τον στόχο τους; Θα μας πει τι θα κάνουν στη συνέχεια οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές; Ή θα αλλάξει χαρακτήρες και θα επικεντρωθεί σε κάποιον νέο; Ο χρόνος θα δείξει.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.