ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης: Πανάκριβες οι υπηρεσίες καθαριότητας από εργολάβους

MakThes Team02 Αυγούστου 2024

Ανακοίνωση σχετικά με την ανάθεση μέρους Υπηρεσιών της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους από τη Δήμο Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου (ΣΕΔΘ).

Όπως τονίζεται, «έπρεπε να κατατεθεί η εισήγηση για να φανεί ξεκάθαρα σε όλους, πόσο πανάκριβα στοιχίζουν πραγματικά στον δημότη της πόλης οι Υπηρεσίες αυτές!». 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «σε έναν Δήμο με τρύπα 40 εκατομμυρίων ευρώ στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες και φαινομενικά με πλήρη αδυναμία της Διοίκησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στην πόλη, παρά τις οικονομικές ενέσεις της κυβέρνησης, που δυστυχώς δεν μπορούν να αξιοποιηθούν σωστά εκεί που πρέπει! Η αύξηση κατά 35% των ανταποδοτικών των δημοτικών τελών ήταν μόνο η αρχή!»

«Δεν μπορεί να δίνουμε για δύο οχήματα με δύο οδηγούς και τέσσερις εργάτες για την αποκομιδή των ογκωδών στην πόλη, για μόνο 6 ώρες ημερησίας απασχόλησης 1.100.000 ευρώ για 4 χρόνια! Αλήθεια, τα 12 οχήματα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων του Δ.Θ., με 12 οδηγούς και 24 εργάτες, που αποκομίζουν όλο το 24ωρο ογκώδη από όλη την πόλη, πόσα εκατομμύρια θα έπρεπε να μας κοστίσουν; Με εισπράξεις μόνο 30 εκατομμυρίων ευρώ από τα ανταποδοτικά κάθε χρόνο; Χωρίς να υπολογίζουμε ποτέ, δεκάδες άλλες εργασίες Καθαριότητας με εκατοντάδες εργάτες και οδηγούς που απαιτούνται καθημερινά και γίνονται αποκλειστικά με τον δημόσιο χαρακτήρα της!» προσθέτουν.

Και καταλήγουν λέγοντας πως «μόνο με τη σωστή αξιολόγηση και εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας, με επιπλέον προσλήψεις προσωπικού, έστω και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ 55-67 και τεχνοκρατική αξιοποίηση των μηχανικών μέσων και λειτουργιών, μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα στην πόλη! Κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να αφήσει ουσιαστικό παραγωγικό αποτύπωμα! Θα κυνηγάμε συνέχεια την ουρά μας και θα "καίμε" λεφτά, χωρίς νόημα και ουσία».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.