ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Συμμορίες χαλκού»: Λεηλασία χωρίς τέλος σε δημοτικά δίκτυα και εγκαταστάσεις

MakThes Team22 Μαρτίου 2023

Των Φανής Σοβιτσλή και Νίκου Ηλιάδη

Ανεξέλεγκτο είναι πλέον το φαινόμενο των κλοπών από τους «κυνηγούς» και τις «συμμορίες χαλκού» που σχεδόν καθημερινά δρουν ανενόχλητοι, ρημάζοντας λεβητοστάσια δημοτικών κτιρίων, δίκτυα φωτισμού, σχολεία από όπου κλέβουν τα αλεξικέραυνα και αντλιοστάσια ύδρευσης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νοικοκυριά να μένουν χωρίς νερό. 

Εξίσου επικίνδυνη όμως είναι και η αφαίρεση σχαρών ομβρίων υδάτων, που σημειώνεται σε πολλούς δήμους, καθώς υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να προκαλούνται σοβαρά ατυχήματα. Μάλιστα κάθε ρεκόρ… σπάει ο δήμος Δέλτα, όπου τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κλαπεί 3.500 σχάρες από την ευρύτερη περιοχή.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το κυνήγι είναι κυρίως ομάδες Ρομά που όπου βρουν ευκαιρία για να αρπάξουν καλώδια, μέταλλα και ακόμα και αντικείμενα από εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, την αξιοποιούν και με το παραπάνω.

Η λεία από τις δημοτικές εγκαταστάσεις είναι ο χαλκός και οι «κυνηγοί» του μπροστά στο μεγάλο κέρδος που τους αποφέρει γίνονται τόσο θρασείς και αδίστακτοι που ακόμη και σε περιπτώσεις που πολλοί δήμοι αντικαθιστούν τα συστήματα, πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ, τα ξανακλέβουν ακόμη και την επόμενη μέρα.

Οι δήμαρχοι χρόνια τώρα υψώνουν κραυγή αγωνίας για το φαινόμενο που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την πολιτεία την αυστηροποίηση του νομοθετικού ποινικού πλαισίου για τις κλοπές, ακόμα και για εκείνες που αφορούν στην κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους. Αυτές μάλιστα θεωρούνται από το νόμο πταίσμα και ζητείται να μετατραπούν σε πλημμέλημα για να προχωρά η αυτόφωρη διαδικασία.

Το θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, όπου αιρετοί έχουν δηλώσει την αγανάκτησή τους για τις κλοπές που σημειώνονται στις δημοτικές εγκαταστάσεις, ενώ έχουν καταθέσει αίτημα να ενισχυθεί η αστυνόμευση και να γίνεται συστηματικός έλεγχος της διακίνησης των υλικών που καταλήγουν σε μάντρες κλοπιμαίων.

Δήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αντλιοστασίων κάνουν λόγο για συμμορίες κυρίως Ρομά που λεηλατούν τα πάντα για το χαλκό, χαρακτηρίζοντας «μάστιγα», το φαινόμενο, το οποίο όπως λένε, δεν αντιμετωπίζεται, παρά τις μηνυτήριες αναφορές τους στην αστυνομία. 

Οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν την δυνατότητα φύλαξης των χώρων, με αποτέλεσμα οι ομάδες αυτές να δρουν χωρίς φόβο και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα φαίνεται να παρακολουθούν τις αντικαταστάσεις των υλικών και να μπαίνουν ξανά για να κλέψουν.

Πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές αιρετοί και στελέχη δήμων υποστηρίζουν ότι βρίσκονται κυρίως Ρομά, καθώς στη Θεσσαλονίκη πολλές είναι οι περιοχές, ανατολικά και δυτικά, όπου αναπτύσσονται οικισμοί τους.

Να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία

Για διαχρονικό πρόβλημα κάνει λόγο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, τονίζοντας στη «ΜτΚ» ότι εδώ και πολλά χρόνια φωνάζει και διαμαρτύρεται η αυτοδιοίκηση, αλλά δυστυχώς, όπως λέει δεν γίνεται τίποτα. Μάλιστα υπενθυμίζει ότι επί προεδρίας του στην Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) το δ.σ, λόγω της έξαρσης των κλοπών, είχε ζητήσει με απόφασή του την τροποποίηση και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, δηλαδή του νομοθετικού ποινικού πλαισίου για τους δράστες που κλέβουν το χαλκό από πολλές δημοτικές εγκαταστάσεις και το δημοτικό φωτισμό. 

«Ήταν μία απόφαση - κραυγή της αυτοδιοίκησης για τη λεηλασία που σημειώνονταν και συνεχίζει να υφίσταται, ωστόσο δεν εισακούστηκε» σχολιάζει ο κ. Κυρίζογλου και προσθέτει ότι και τότε και τώρα φωνάζει η αυτοδιοίκηση, ζητώντας μέτρα προστασίας των δημοτικών δομών και εγκαταστάσεων, από όπου επιτήδειοι ρημάζουν υλικά για να τα πουλήσουν, εξασφαλίζοντας κέρδος σε βάρος των δήμων και των πολιτών τους.

Κληθείς να απαντήσει αν ο δήμος γνωρίζει κλοπές από το τμήμα του σιδηροδρόμου, που διασχίζει την περιοχή, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης επισημαίνει ότι «δεν γνωρίζουμε το γίνεται στο δίκτυο του ΟΣΕ, καθώς τέτοια ενημέρωση έχει η αστυνομία. Εμείς μετράμε πολύ συχνά τις δικές μας απώλειες και διαπιστώνουμε ότι συνήθεις δράστες είναι ολόκληρες οικογένειες Βούλγαρων Ρομά -αλλά και εγχώριοι- που ζουν χρόνια στη Θεσσαλονίκη και λειτουργούν με σύστημα, προκειμένου να κλέψουν ότι μπορεί να τους φέρει εύκολο κέρδος».

Ο ίδιος τονίζει ακόμη ότι οι ίδιες ομάδες έχουν ανοίξει και νέα «επιχείρηση», αφαιρώντας και σχάρες ομβρίων από τις οποίες αξιοποιούν τα υλικά τους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μπορεί να σημειωθούν σοβαρά ατυχήματα. 

«Στην 28ηςΟκτωβρίου και στην Δενδροποτάμου επειδή το ρέμα είναι πλακοσκεπές, κινδυνεύουν να πέσουν μέσα άνθρωποι και αυτοκίνητα, αν δεν υπάρχουν σχάρες» αναφέρει ο κ. Κυρίζογλου και προσθέτει πως δεν είναι λίγες οι φορές που ειδοποιήθηκε ο δήμος για τις κλοπές και αναγκάστηκε να τοποθετήσει παλέτες για να αποφευχθούν ατυχήματα, που είναι πολύ πιθανό να στοιχίσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. 

Επίσης, σημειώνει, ότι στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, κατά καιρούς, πολλές είναι και οι κλοπές αλεξικέραυνων από σχολεία και γυμναστήρια. 

«Βανδαλίζουν τα πάντα ανενόχλητοι, κλέβουν συστηματικά για το κέρδος και ο δήμος καλείται να πληρώνει τα σπασμένα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Έλεγχος και σε μάντρες, όπου καταλήγουν τα κλοπιμαία

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης εξηγεί ότι το φαινόμενο έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και για να αντιμετωπιστεί, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα η αυτοδιοίκηση, θα πρέπει: να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους δράστες, να υπάρχει διαρκής αστυνόμευση και έλεγχος στις μάντρες όπου καταλήγουν συνήθως τα κλοπιμαία. 

Και αυτές, όπως λέει, είναι γνωστές και στην αστυνομία, που οφείλει να τις ελέγχει, δεδομένου ότι οι καταγγελίες και αναφορές συμβάντων από τους δήμους είναι σχεδόν καθημερινές.

«Στο δήμο μας έφτασαν σε σημείο να κλέψουν μέχρι και χάλκινες επιγραφές που είχαν τοποθετηθεί σε δύο σημεία, από όπου αφαίρεσαν τα υλικά τους και τα πούλησαν. Προνοήσαμε όμως και πήγαμε σε μάντρα που αγοράζει αυτά τα υλικά και πήραμε πίσω τις επιγραφές. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν μεγάλη ευθύνη, γιατί ξέρουν πολύ καλά τι παραλαμβάνουν, πρωτίστως ξέρουν ότι αυτά που καταλήγουν εκεί είναι κλεμμένα. Γι’ αυτό πρέπει επί τόπου να ειδοποιούν την αστυνομία» υπογραμμίζει ο κ. Κυρίζογλου.

Απώλειες υλικών μετράει και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών που τα τελευταία χρόνια σπάει ρεκόρ κλοπών αλεξικέραυνων από σχολεία της ευρύτερης περιοχής. 

«Δεν μας έχουν αφήσει τίποτα. Έχουν κλέψει όλα τα αλεξικέραυνα που είναι τοποθετημένα στα σχολεία για να βγάλουν ποσότητες χαλκού που αξίζει πολλά στη μαύρη αγορά. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση, αλλά τελικά καταφέρνουν και μας κλέβουν συνεχώς» τονίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Μάλιστα ο δήμος, που αναγκάζεται να πληρώνει τις ζημιές, έχει ήδη αποφασίσει να τοποθετήσει αντικεραυνικά συστήματα, τα οποία θα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορούν να αφαιρούνται. 

«Είμαστε σε επαφή με το ΑΠΘ, ώστε να βάλουμε αλουμίνιο στα αλεξικέραυνα και ει δυνατόν να τα εντοιχίσουμε. Είναι μεγάλο το κόστος, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση απέναντι στη διαρκή λεηλασία» σχολιάζει ο ίδιος και προσθέτει ότι γενικά καταγράφονται και άλλα κρούσματα κλοπών από δημοτικές εγκαταστάσεις, τα οποία είναι περιορισμένα όπου υπάρχει φύλαξη. «Δεν γίνεται όμως να βάλουμε παντού φύλαξη, καθώς η δημοτική περιουσία είναι μεγάλη και οι χώροι αρκετοί» αναφέρει ο κ. Βουλγαρίδης.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, όπου η μεγάλη πληγή είναι ο φωτισμός σε τμήματα του περιφερειακού δρόμου, ακόμη και σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως η οδός Καραολή - Δημητρίου. «Κλέβουν τα καλώδια σε κάθε ευκαιρία, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, ούτε τον κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα, ούτε τη μεγάλη ζημία για το δήμο» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Σωτηράκης.

Προσθέτει μάλιστα ότι έχουν τέτοιο θράσος που δεν διστάζουν να το κάνουν και μέρα, παρότι κάποιοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που μπήκαν σε φρεάτια της ΔΕΗ για να κλέψουν πιθανόν καλώδια.

Χρειάζεται έλεγχος στη διακίνηση

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο δήμο Χαλκηδόνας, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Σταύρο Αναγνωστόπουλο οι συμμορίες που δρουν, καταστρέφουν και ρημάζουν τα πάντα για την ανεύρεση χαλκού. «Τα κρούσματα είναι συνεχή, σχεδόν κάθε βδομάδα έχουμε κλοπές από αντλιοστάσια, από όπου κλέβουν μετασχηματιστές, καλώδια και άλλα υλικά» σημειώνει ο δήμαρχος και προσθέτει ότι εκτός της μεγάλης οικονομικής ζημίας, μένουν χωρίς νερό οικισμοί και χωριά ακόμη και για ένα 24ωρο, αφού αντλιοστάσια υπάρχουν σε πάνω από 30 σημεία σε όλο το δήμο.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική και δεν πάει άλλο. Χρειάζεται έλεγχος από την αστυνομία, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι συνέχεια στο κατόπι τους» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος, ενώ αναφέρει πως πρόσφατα επιτήδειοι ξήλωσαν όλο τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και από το κολυμβητήριο, αφαιρώντας μέχρι και τις πρίζες, ζημία που υπολογίζεται σε 30.000 ευρώ.

Μάλιστα γνωστοποιεί ότι κάποιοι πολύ οργανωμένα κλέβουν συστηματικά και από εγκαταστάσεις που είναι δίπλα από αστυνομικό τμήμα. «Αυτό μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός. Και αφού συμβαίνει μπροστά από τα μάτια της αστυνομίας, εμείς ως δήμος τι μπορούμε να κάνουμε;» διερωτάται ο δήμαρχος Χαλκηδόνας. 

Για το λόγο αυτό εκτιμά ότι είναι ανάγκη να υπάρχει αστυνόμευση και έλεγχος της διακίνησης των υλικών που αφαιρούνται. «Θεωρώ ότι πρέπει να ελεγχθεί η διακίνηση, γιατί τα υλικά που κλέβουν καταλήγουν σε διάφορες μάντρες. Και εδώ χρειάζεται έλεγχος των ιδιοκτητών και αυστηρή τιμωρία. Αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα και οι δήμοι θα πληρώνουν ζημίες» υποστηρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι παράδοξο που δεν λαμβάνονται μέτρα, αφού για αυτόν που κλέβει μπορεί το κέρδος να είναι μικρό 10 -20 ευρώ, αλλά για το δήμο το κόστος είναι πολλαπλάσιο.

Έκλεψαν 3.500 σχάρες ομβρίων

Σχεδόν ανεξέλεγκτο είναι το φαινόμενο των κλοπών από «συμμορίες χαλκού» και στο δήμο Δέλτα, αφού μέσα σε τρία χρόνια η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΔ) έχει αντικαταστήσει 3.500 σχάρες ομβρίων, πληρώνοντας αδρά το κόστος. 

«Δεν μιλάμε για κλοπές κάποιων καλωδίων μόνο. Πρόκειται για κανονική λεηλασία σε όλες τις εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων. Τρεις φορές λήστεψαν υλικά από το βιολογικό σταθμό των Μαλγάρων, πρόσφατα τη Χαλάστρας, ενώ αφαίρεσαν ότι βρήκαν από δύο υποσταθμούς του Καλοχωρίου» τονίζει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σπύρος Σταματάκης.

Αναφέρει μάλιστα ότι για την αντικατάσταση των σχαρών ομβρίων η Δημοτική Επιχείρηση πλήρωσε πάνω από 350.000 ευρώ προκειμένου να τις αντικαταστήσει. «Δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δρουν ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα, ενώ δεν φοβούνται τίποτα, καθώς δεν υπάρχει έλεγχος. Το φαινόμενο σε μας είναι σχεδόν καθημερινό και η αστυνομία είναι απούσα. Έχουμε κάνει και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η κατάσταση με τις κλοπές είναι τραγική» σημειώνει ο κ. Σταματάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε τη λεηλασία που σημειώνεται στα βαγόνια του ΟΣΕ που βρίσκονται σε περιοχές του δήμου, όπως τα Διαβατά και η Μαγνησία, αλλά και η Διαλογή στο Κορδελιό. 

«Πρόκειται για δεκάδες εγκαταλελειμμένα βαγόνια σε μήκος 4,5 χιλιομέτρων, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα πάντα. Δεν έχουν αφήσει τίποτα, παρά μόνο τα κουφάρια τους και παρά τις συστάσεις μας προς τον ΟΣΕ να τα απομακρύνει, καθώς αποτελούν πλέον εστία μόλυνσης, δεν έγινε τίποτα απολύτως» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο δήμος Λαγκαδά, μία περιοχή με μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών που αρδεύονται και οικισμοί που υδροδοτούνται με γεωτρήσεις, για τους «κυνηγούς του χαλκού» αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να αποκτήσουν μεγάλη λεία.

«Σε μας στοχεύουν στα αντλιοστάσια τα οποία ρημάζουν συνεχώς. Τα κρούσματα είναι πολλά μέσα στη χρονιά και δεν προλαβαίνουμε να μετράμε απώλειες» αναφέρει ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης και σημειώνει ακόμη πως υπάρχει φύλαξη, αλλά δεν είναι διαρκής και αυτό το ξέρουν όσοι αποφασίζουν να κλέψουν.

«Η μεγάλη πληγή για μας είναι τα αντλιοστάσια που έχει στην εποπτεία της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΛ). Έχουμε ενδείξεις ότι είναι Ρομά που λειτουργούν συστηματικά και ρημάζουν εγκαταστάσεις με χαλκό και άλλα υλικά που πωλούν στη συνέχεια. Αυτό όμως για τη δική μας περιοχή που υδροδοτείται από γεωτρήσεις είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς όταν κόβονται καλώδια, μένουν χωρίς νερό οικισμοί και χωριά» υπογραμμίζει ο δήμαρχος κ. Ταχματζίδης.

Μεγάλες καταστροφές στους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού

Σοβαρές οικονομικές αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις επιφέρουν οι επιδρομές των συμμοριών του χαλκού στις περιοχές των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους δημάρχους των δύο δήμων τα περιστατικά είναι αμέτρητα και οι ζημίες σε δημοτικές αλλά και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και στον εξοπλισμό του ΔΕΔΔΗΕ είναι τεράστιες.

Όπως αναφέρει στη «ΜτΚ» ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο στόχαστρο αυτών των συμμοριών είναι κυρίως οι γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια, καθώς και οι μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ. 

«Από τις γεωτρήσεις αφαιρούν το κεντρικό καλώδιο για να πάρουν στη συνέχεια το χαλκό. Το κόστος του καλωδίου είναι μικρό, όμως για να αποκατασταθεί η βλάβη ξοδεύουμε κάθε φορά περί τα χίλια ευρώ καθώς χρειάζεται να έρθει γερανός κ.ο.κ.», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος. Υπογραμμίζει επίσης, ότι για όσο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούν οι γεωτρήσεις, διακόπτεται η άρδευση των αγρών, αλλά ακόμη και η ύδρευση περιοχών καθώς κάποιες απ’ αυτές χρησιμοποιούνται για να υδρεύουν οικισμούς. 

«Ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και με τις αλλεπάλληλες κλοπές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ τους οποίους κλέβουν για να πάρουν το χαλκό». Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει μάλιστα ότι η συμμορία του χαλκού «διέρρηξε δύο φορές και την αποθήκη του δήμου όπου υπήρχαν καλώδια, και μάλιστα τα φόρτωσαν σε φορτηγάκι του δήμου το οποίο το βρήκαμε στη συνέχεια κάπου στη δυτική Θεσσαλονίκη».

Τα Τσαΐρια

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στον γειτονικό δήμο Θερμαϊκού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή «η συμμορία του χαλκού, κατά βάση Ρομά από διάφορες περιοχές, ακόμη και από Βουλγαρία και Ρουμανία, χτυπούν γεωτρήσεις, αντλιοστάσια και μετασχηματιστές. Αυτό έχει επιπτώσεις ακόμη και στην ύδρευση περιοχών. Μερικές φορές διακόπτεται η υδροδότηση για δύο και τρεις μέρες μέχρι να αντικατασταθεί ο κλαπείς εξοπλισμός». 

Ο κ. Τσαμασλής αναφέρει ότι το 2022 είχε τεθεί για ολόκληρους μήνες εκτός λειτουργίας το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία όταν η συμμορία του χαλκού επέδραμε και ξήλωσε όλα τα καλώδια τα οποία υπήρχαν στις εγκαταστάσεις του και στον υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Στα διοικητικά όρια του δήμου Θερμαϊκού υπάρχει ο οικιμός Ρομά στην περιοχή «Τσαΐρια». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλο «πολλά από αυτά τα κλοπιμαία μεταφέρονταν εκεί, έβαζαν φωτιά στα καλώδια για να πάρουν το χαλκό, με αποτέλεσμα να εκλύονται και επικίνδυνοι ρύποι στην ατμόσφαιρα. Όταν πήγαινε η Πυροσβεστική τους πετούσαν πέτρες ή έβγαιναν και με τα όπλα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Τσαμασλή «η κατάσταση στα Τσαΐρια έφτασε στο μη περαιτέρω το 2019 όταν είχε ανάψει μία μεγάλη φωτιά στην οποία έκαιγαν καλώδια, μετασχηματιστές, ενώ είχαν κάψει και 26 αυτοκίνητα. Στον καταυλισμό ήταν τότε περί τα 200 παραπήγματα που φιλοξενούσαν περίπου 1.200 άτομα. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Εμείς, ως δήμος, προχωρήσαμε στη διοικητική αποβολή όσων δεν είχαν καμία σχέση με την περιοχή. Σήμερα, έχουν μείνει πλέον είκοσι παραπήγματα και περίπου 200 άτομα». 

Σύμφωνα με τον ίδιο «στα Τσαΐρια κάνει ελέγχους δύο φορές την εβδομάδα και ειδική μονάδα της Αστυνομίας με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να μην χρησιμοποιείται πλέον ως άνδρο των συμμοριών του χαλκού».

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 19.03.2023

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.