ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Λακωνία και Ρόδο - Έφτασαν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις (βίντεο)

MakThes Team20 Ιουλίου 2023

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στις πυρκαγιές στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο και στο Λευκόχωμα Λακωνίας με τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στην έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών λίγο πριν τις 18:30, στη Δυτική Αττική εκδόθηκε στις 16:25 SMS εκκένωσης από το 112 που αφορούσε τους κατοίκους στις περιοχές Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι. Το μήνυμα τόνισε ότι οι κάτοικοι έπρεπε να εκκενώσουν προς Οινόη. Έπειτα, στις 17:40 εκδόθηκε νέο SMS από το 112 με οδηγία για εκκένωση από Οινόη προς τις Ερυθρές.

Στη Δυτική Αττική επιχειρούν 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων ιταλικών και γαλλικών αεροσκαφών που συνδράμουν τη χώρα, ανέφερε ο κ. Αρτοποιός.

Στη Λακωνία, οι αναζωπυρώσεις προκάλεσαν νέα πύρινα μέτωπα νοτιοανατολικά του οικισμού Λευκόχωμα. Πέραν των ισχυρών επίγειων δυνάμεων επιχειρούν ακόμα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πολλαπλές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στη Ρόδο, συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο κεντρικά του νησιού. Εκτός των επίγειων δυνάμεων τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι προσγειώθηκαν στην Ελλάδα τα δύο αεροσκάφη που διέθεσε το Ισραήλ για την ενίσχυση του έργου πυρόσβεσης.

Όπως είπε, ο κ. Αρτοποιός, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας.

Συνεπώς, όπως ανέφερε, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Εξάλλου, στις 62 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τις περισσότερες από αυτές να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό.

Τέλος, ο ίδιος προειδοποίησε όλοι να είναι προσεκτικοί διότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω του καύσωνα και των συνθηκών που μπορούν να πυροδοτήσουν άμεσα δασικές πυρκαγιές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.